הדיירים: זוג פנסיונרים שביקשו להתאים את הבית שלהם לצרכיהם החדשים, לאחר ששלושת הילדים התבגרו ועזבו.

הבית והחזון: בית פרטי בן 15 שנים בשיכון ותיקים בחולון. בבית חמישה חדרים והוא בגודל 108 מ"ר בנוי, ו-82 מ"ר של חצר, חנייה ומחסן אחורי. מטרת השיפוץ: לצמצם את מספר החדרים, ולהגדיל על חשבונם את החללים הציבוריים. ליצור קשר ויזואלי ופונקציונאלי בין הבית לגינה, לעצב פינת זן (בעל הבית עוסק בטאי צ'י), להחליף את כל מערכות החשמל והאינסטלציה. כמו כן, לבנות מטבח חדש, לתכנן חדר שינה גדול ומפנק להורים, להתאים ריהוט חדש לכל חדרי הבית ולעצב חדרי אירוח פונקציונאליים לילדים שבאים לבקר יחד עם הנכדים.

עלות השיפוץ: כ-400 אלף שקל, שכוללים בין היתר: חלונות אלומיניום, שבירת קירות, החלפת גג, החלפת המטבח, החלפת דלתות, כלים סניטריים, עבודות נגרות, מיזוג חידוש הגינה.

משך השיפוץ: כחצי שנה.

פריחה בסלון, רחבה בתנועה

לעיתים, כאשר מדובר בזוג אנשים בוגרים המבקשים להתאים את הבית לצרכיהם, העבודה עלולה להיות מייגעת, טכנית ולא מעניינית מבחינה עיצובית. אולם במקרה הזה, ניסיון החיים של הזוג והרקע המקצועי שלהם, הקשור לתחום התכנון והבנייה, הפך את העבודה למהנה ומרתקת.

השיפוץ כלל הריסה של רוב קירות הבית הישן כולל גג הרעפים, הריסה ופינוי של כל מערכות הבית לרבות חלונות, דלתות, ביובים, חשמל והגינה הישנה. החלפנו את כל מערכות התשתית של הבית; התכנון והעיצוב התחיל משלב הסקיצה דרך הפקת תוכניות עבודה, ליווי ופיקוח, עד הכנת תוכניות נגרות מפורטות לנגר.

הושקעה מחשבה מרובה בצביעת קירות הבית. כל קיר נצבע בגוון אחר תוך יצירת נקודות חיבור בין כל הגוונים. האלמנטים הפרחוניים (הכורסאות בסלון, אריחים בחדרי הרחצה וכו') המרובים בבית נבחרו על פי טעמם של הלקוחות. בכל הבית, למעט חדר השינה של בני הזוג, שתוכנן כסוויטה נפרדת, יש תקרות ישרות משום שגג הרעפים משמש כחלל אחסון למערכות שונות.

המטבח: המטבח הישן באורך שניים וחצי מטרים על ארבעה, היה חשוך ולא פונקציונאלי. במטבח החדש נוצר צד אחד גבוה שנועד לאחסנת המקרר, המזווה והמכשירים החשמליים. שטח האחסון נועד לחסוך צורך בארון עליון. הארון הגבוה מותאם לצבעו של הקיר. החלק התחתון בנוי בצורה של ר' ועשוי מעץ אגוז מלא, כמו כל עבודות הנגרות בבית.
המטבח החדש אסתטי ונוח לבישול ולתפעול. פתיחתו לכיווני דרום ומזרח הפכה אותו למואר יותר.

מטבח אחרי שיפוץ 3 - אשר אלבז
חלק תחתון בצורת ר'. מבט למטבח | צילום: גלית דוייטש

פינת האוכל: האלמנט המרכזי בפינת האוכל הוא השולחן הגדול שיכול להיפתח. פינת האוכל נמצאת בתוך נישה שפתוחה לכיוון הסלון. הפינה צבועה בכתום חרדלי שיוצר אווירה חמימה באזור.

הסלון: כל הרהיטים בסלון נבחרו ועוצבו בהזמנה, פרט לספה שעשויה מעור הפוך עם כריות זהב בגווני חול. שתי הכורסאות שמעוצבות בגוונים ססגונים, משלבים בין הכתום שמככב על הקיר בפינת האוכל לגוון הכחול שעל קירות הסלון. תכנון הסלון הנוכחי פתח אותו לכיוון החצר ויצר איחוד בין הפנים לחוץ.

פינת הזן: הפינה של בעל הבית לתרגול טאי צ'י; הריצוף של הפרגולה נתחם בחצץ שממשיך לאורך כל החצר, עד לפינת הזן, שמרוצפת באבן צפחה. בפינה הוצבה בריכת דגי נוי ומזרקה שמשמיעה קולות פכפוך מים מרגיעים. הרחבה תוכננת בהשראת תנועות הטאי צ'י.

אחרי שיפוץ 1 - אשר אלבז
שירותי אורחים: אריחים פרחוניים | צילום: גלית דוייטש
חדרי השינה: חדר השינה של ההורים אוחד עם החדר שלידו. חדר ארונות קטן שהיה במקור בוטל והוחלף בארון קיר דקורטיבי, שמכיל יותר מקום אחסון ומעניק מרחב לחדר. חדר הרחצה הישן נהרס והוחלף בחדר רחצה חדיש, עדכני ומרווח. בניגוד לכל הבית בו התקרה ישרה, התקרה בחדר השינה צומחת לגובה של כ-5 מטרים ועוקבת אחרי קו גג הרעפים. דבר המקנה אווירה שונה ומייחד את סוויטת ההורים

דבר המעצב: החיבור האישי עם הלקוחות היה חם וזורם, ועם הזמן הפך לאישי ונעים יותר. למרות הדרישות הברורות שלהם מהבית החדש, לא היה להם מושג איך הוא יראה בסוף, ולכן הם היו פתוחים לשמוע הצעות חדשות ויצירתיות. היה להם מספיק אמון וביטחון עצמי כדי לומר מה מתאים להם ומה לא. יחד השגנו תוצאה מרשימה ומעוררת גאווה עבורי, ובית חלומות לגור בו - עבורם.

אשר אלבז - עיצוב באדריכלות

>> למדור הקודם: רמונט בלונדון
>> לכל הבתים במדור בשיפוץ

מעצבים ודיירים, יש לכם בית להשוויץ בו? יש תמונות לפני השיפוץ ולאחריו? כתבו לנו