הדיירים: בני זוג באמצע שנות ה-50 לחייהם, הוא עוסק ברפואה והיא מתחום המוזיקה. פצחו בפרק ב'. 

הבית: דו משפחתי שנבנה בשנות ה-60 באזור המרכז. גודל המגרש: 360 מ"ר, מתוכם 130 מ"ר בנויים. במשך שנים רבות עמד הבית מיותם, עד שבני הזוג נדלקו עליו והחליטו להשקיע בו. 

החזון: החלום היה בית שמצד אחד אפשר יהיה לבלות בו יחד, ומצד שני יאפשר ספייס לכל אחד מבני הזוג. הם ביקשו בית שישדר אווירת חופש, רומנטיקה ושמחה, ושיהיה מתאים לאירוח. האטרקציות: פאטיו, גלריה ליוגה ויחידת אירוח עם חדר לבת החיילת ולכל הנכדים והילדים.
בעת שיטוט בבית סימנו, אני והדיירים, את האזורים הפוטנציאלים שבהם ניתן ליהנות מפרטיות. 

פטיו 4 אחרי שיפוץ- סיסיליה קיידר
פינה בפאטיו אחרי השיפוץ | צילום: סיסיליה קיידר

עלות שיפוץ משוערת: כ-900 אלף שקל, כולל ריהוט חדש והרחבת הבית הקיים ב-90 מטר ושיפוץ יסודי של 130 המטרים הקיימים. 

זמן השיפוץ: 9 חודשים.

השיפוץ: פאטיו פורח ופינת קפה 

מכיוון שהבית היה ארוך וצר מאוד, החלטנו לפתוח במרכזו פאטיו שיכניס לבית אור וישמש כפתח אוורור. לצורך כך פתחנו חלק מהגג הקיים (שברנו חלק ביציקת הגג, בסביבות 14 מטר). בחצר הפנימית הנחנו דק, שתלנו צמחיה והצבנו פינת ישיבה נחמדת, מה שהופך את החלל למעין בית קפה אינטימי מוצף באור נעים. הפאטיו גם מקשר בין המטבח, הכניסה והמדרגות לבין יחידת ההורים.

המטבח: המטבח משקיף לפאטיו ועוצב בסגנון נקי; הדלתות מפורמייקה בצבע אווף-וויט בשילוב שיש קיסר, וזכוכית בצבע בננה. בפינת האוכל הצבנו דלפק לארוחות משפחתיות. בין הסלון למטבח מבנה גבס רב שימושי, שמתפקד גם כקיר דו שימושי; בצדו הפונה למטבח הוא מסתיר את המכשירים החשמליים והמקרר, ובצד שפונה לסלון הוא משמש את מערכות הטלוויזיה והשמע.
בנישת הגבס מוצנעת מערכת המיזוג, והיא מהווה רקע לפינת ישיבה ולקריאה מול החצר הדרומית. 

אחד הדברים שעלו רבות בשיחותינו על תכנון הבית היה הקשר בין הפנים לחוץ. בני הזוג רצו להרגיש שהגינה נכנסת הביתה. לכן, בתכנון המקורי המשכתי את הדק מהחצר הדרומית אל תוך הסלון באלכסון. מאוד אהבתי את השילוב בין דק העץ לריצוף הגרניט פורצלן בבית. לשמחתי, גם הזוג אהב.

פטיו אחרי שיפוץ - סיסליה קיידר
אחרי: פינה בסלון עם יציאה לפאטיו | צילום: סיסיליה קיידר
מעבר ליציקת הגג הקיימת המשכנו את הבית באמצעות גג רעפים גבוה יותר בחלל הפנימי. השימוש בקורות עץ מסיביות העניק תחושה רומנטית וחמה. הפרשי הגבהים איפשרו לנו לשחק עם תאורה נסתרת, ובשיפוע הגג פתחנו שני חלונות (סקיי לייט) כדי להכניס פנימה קצת שמיים.

סלון: השטח הציבורי של הבית פונה לכיוון דרום והוא מואר מאוד ואינטימי. הצבעים שנותנים את הטון הם בורדו וקרם, וגופי התאורה מוסיפים את החמימות לחלל.    

יחידת ההורים: הכניסה ליחידה היא דרך לובי קטן והיא כוללת אמבטיה וחדר ארונות. יחידת ההורים מקורה בגג רעפים עם קורות גלויות וחלון בשיפוע הגג. מחדר השינה אפשר להגיע לגלריה (בשטח 10 מ"ר) שנועדה לתרגול יוגה; הגלריה צופה לפאטיו ולחצר קדמית רגועה ופרטית. לגלריה מגיעים דרך גרם מדרגות קל מעץ זית ומתכת.
מסביב למיטה בנינו מסגרת מגבס שממנה ניתן להשקיף לחצר פרטית (בגודל של 24 מטר). סמוך לחדר ההורים ממוקם חדר העבודה לצרכיהם של בני הזוג.

יחידת אירוח: ממוקמת בקומה העליונה, מתחת לגג הרעפים שנוסף לבית ומתפרשת על שטח של 60 מטר. ביחידה חדר לבת, חדר אורחים, חדר אמבטיה, חדר טלוויזיה, מטבחון ומרפסת הצופה לשדרת אקליפטוסים ותיקה. מהמרפסת נשקף נוף ירוק יפה ממוסגר בגג רעפים כחול.

ומה החלום שלכם? 

פרולוג: נהניתי מאוד מתהליך העבודה ומהמוצר הסופי. אני מרגישה שהגשמנו בפרויקט חלומות רבים ומשותפים. בכל עבודה אני מצטרפת לחלום של הלקוחות, בגלל זה אני גם מאוד אוהבת את התהליך, הפגישות המשותפות שבהם אני מקבלת הכוונה ודולה עוד פרטים ורצונות שחשובים לדיירים.

הטיפ שלי: לפני שיפוץ או בניית בית, קחו מחברת וכתבו כל מה שהייתם רוצים שיקרה בו, איך הוא יראה בלי להתחשב בתקציב. תתפלאו, אבל יש חלומות שלא עולים כל כך הרבה כסף.
בנוסף, אל תמהרו בתכנון, קחו בחשבון שהוא ארוך והתייחסו אליו כמו אל הריון - חושו אותו, העריכו את המשקל וחוו את השינויים שקורים בתהליך. ככל שהתכנון יהיה מדויק יותר, כך הביצוע יהיה קל ומהיר יותר.

ססיליה קידר היא אדריכלית ומתכננת ערים, בעלת משרד לעיצוב ותכנון אדריכלי 

לבית הקודם: ג'ימבורי בחדר הילדים, מזרקה במרפסת
לכל הבתים במדור

מעצבים ודיירים, יש לכם בית להשוויץ בו? יש תמונות לפני השיפוץ ולאחריו? כתבו לנו