הדירה:
דירת פנטהאוז בת שלוש שנים חדשה מהקבלן. הדירה בגודל של 150 מ"ר, פלוס 100 מ"ר של מרפסת, ונמצאת ברמת אמת אביב ג' החדשה. הדירה הייתה דירה סטנדרטית למדי, דירת קבלן קלאסית בת חמישה חדרים.

הדיירים: בני זוג עם ילדה קטנה ותינוק בדרך.

החזון: בני הזוג רצו שכל הבית יעוצב בסגנון פרובאנס מוקפד, חם וביתי. הצרכים שלהם היו ארבעה חדרי שינה - יחידת הורים, חדרי ילדים לבת הקטנה ולילד העתידי ויחידת מגורים למטפלת. כמו כן, היה מאוד חשוב להם ליצור חלל מגורים גדול.

משך השיפוץ: שלושה חודשים

קיר לבנים חם וגופי תאורה עם אופי

יצרתי חלל מגורים גדול שמזמין את הנכנס ישר בכניסתו אל הבית. חלל זה כולל מטבח, פינת אוכל וסלון. בבית היה עמוד יחידי, שהיה מבחינתי תקוע ודרש הזזה. הנגזרת של שינוי זה הייתה שינוי של מיקום המטבח. היכן שעמד המטבח הקודם מוקמה יחידת המטפלת, עם מקלחת וחדר כביסה ושירות. הזזת המטבח כללה הזזה של מערכת האינסטלציה.

חלל המגורים: מכיוון שבני הזוג רצו סגנון פרובאנסי חם, בחרנו שיש בהיר לרצפה, קיר לבנים שנמתח לאורכו של החדר ומטבח עץ בגוון לבן שמנתי. הושקעה מחשבה רבה בבחירת גופי תאורה בעלי אופי, שנרכשו ב"קמחי תאורה" ובחנות שמתמחה בתאורה בסגנון פרובאנסי. הנברשת הגדולה עשויה מגוף מפליז ומקריסטלים אורגינלים - לא מדובר בשנדליר ניקל מודרני. כך גם שולבו גוף התאורה שמוקם מעל פינת האוכל והמנורות מעל האי.
המטבח עשוי מעץ וצבוע בגוון לבן שמנת עם מסגרות. יש שילוב בין משטח עץ בוצ'ר שעל האי לשיש של משטח הכיור. כל המטבח אובזר לפרטי פרטים, כולל הידיות. המקרר המתכתי, בעומק של 60 ס"מ, מתחבר עם הארונות, קולט האדים מנירוסטה, יחידת הכיריים "בילט-אין" ותנור "פרי-סטנדינג".

הוילונות של חלל המגורים נותנים מסגרת יפה לבית. הספות הבהירות, עם "הלבשות" רבות, משלימות את המראה והסגנון, והשטיח מחמם את האווירה. הריהוט נרכש בגלריה "ארנסטו" ביפו, עבודות הנגרות התבצעו על ידי נגר מוכשר בשם יגאל והכלים הסניטריים נבחרו ב"נגב קרמיקה". יש בחלל אפשרות לשבת בפינת האוכל או על כסאות בר שעשויים מניקל מודרני ומושבים בגווני שמנת. בסך הכל מורגשת בחלל זרימה פרובאנסית, עם מעט נגיעות תעשייתיות.

חדר ההורים: סוויטת ההורים כוללת יחידת מקלחת פתוחה, שהמעבר אליה מתבצע באמצעות קיר זכוכית שקוף. הרצפה עשויה משיש, ועל קירות המקלחת פסיפס בגוון שמנת אלגנטי. גוף התאורה ביחידת הרחצה הוא נברשת בעלת מראה מודרני. המקלחת מופרדת על ידי מדרגת אבן, והשילוב של האבן והפסיפס יחד עם המנורות והמראה הונציאנית נותנים מראה יוקרתי. בחדר עצמו יש ארון קיר שבנוי מלייסטים, ממוקם מול המיטה הזוגית ומשוקע בו מסך פלזמה. בגב המיטה הזוגית יש קיר קפיטונאז' שבמרכזו מראה בצורת מעוין. הנברשת המודרנית הותאמה לזו של המקלחת.

חדרי רחצה: בכל חדר אמבטיה שיחקתי קצת עם הכיורים ומושבי האסלה. חדר האמבטיה הכללי רוצף באריחי שחור לבן בזווית של 45 מעלות. יש בו ארון-כיור מסורתי, גופי תאורה מפליז, חיפוי קיר פסיפסי באמבטיה לצד משטח שיש. בשירותי האורחים יש גוף תאורה ונציאני ומראה תואמת, מסגרות שירן על הקירות וכיור אנגלי על רגל עם ברז תואם.

הגג אחרי שיפוץ - אמיר שלח (צילום: גיא ארט סטודיו)
משקיפים על העיר. מבט על המרפסות | צילום: גיא ארט סטודיו

המרפסת: מרוצפת בדק טבקו עם אדנית מובנית מעץ. יש בה פרגולה עם פינת ישיבה, שולחן אבירים, רמקולים ותאורה חיצוניים, מאוורר תקרתי מעוצב ופינת מנגל.

חדר ילדים: לתינוק שבדרך הוכן חדר עם פרקט אלון מולבן. החדר של הילדה שודרג בטפט מושקע ועבודות נגרות בסגנון תיאטרלי.

פריט אהוב: קיר הלבנים בכניסה לחלל המרכזי מעניק לחדר מראה מיוחד, חם ומאחד. נוצר בו שילוב נכון בין הדלת, המראה עם מסגרת עור התנין, הפלזמה והקמין. הוילונות נותנים מסגרת מאוד יפה לסלון ולבית.

אמבטיה אחרי שיפוץ 1 - אמיר שלח (צילום: גיא ארט סטודיו)
חדר רחצה אלגנטי עם לוק ונציאני | צילום: גיא ארט סטודיו

דבר המעצב: מדובר בפרויקט שיפוץ שזרם באופן מעולה. כל מה שחלמנו להכניס ולכלול בשיפוץ הזה - נכנס. אפילו את העמוד הבודד שהיה קיים בבית והפריע לי הזזתי, למרות שהקבלן אמר לי: "מה אתה רוצה ממנו". לשמחתי ולשמחת הדיירים, הבית יצא לשביעות רצון כולנו. אני חושב שכיום, כשנכנסים לדירה, לא משנה איזה סגנון ספציפי כל אחד אוהב, כולם ירגישו בה נוח ונעים.

טיפ: אני מאמין שאנשים קודם כל צריכים לחשוב על הצרכים שלהם ולגבש תוכנית אדריכלית פרקטית שאליה מתחבר סגנון עיצובי. צריך לעשות שילוב נכון בין בית פרקטי ליפה. מאוד חשוב, מעבר ליופי, שהבית ישרת את האנשים שגרים בו על הצד הטוב ביותר ושיהיה להם נוח. לכן, חשוב להיצמד לחומרים נכונים. לפעמים חומרים מאוד יפים לא יהיו פרקטיים וידרשו המון תחזוק.

אמיר שלח, מעצב פנים

>> למדור הקודם: לחיות כמו קינג באשדוד
לכל הבתים במדור בשיפוץ

מעצבים ודיירים, יש לכם בית להשוויץ בו? יש תמונות לפני השיפוץ ולאחריו? כתבו לנו