כולם מדברים על בועת הנדל"ן, על המחירים הגבוהים, אבל יש כאלו שהחליטו ללכת על אפשרויות מגורים אחרות.

"תמיד רצינו לגור בצפון", אומרת אפרת בהט-לבנה שעברה לגור בהרחבות של קיבוץ איילת השחר, "אבל העבודה שלנו הייתה במרכז, ועוד לפני שהחלטנו על המעבר קנינו כאן, כי ידענו שלא נוכל לקנות בית במרכז הארץ".

והם לא היחידים. בשנים האחרונות עברו ליישובי הגליל העליון בין 3,000 ל-4,000 משפחות. "מתוך 26 קיבוצים שלנו אנחנו בונים כרגע ב-18, בקרוב נבנה בעוד 3-4 קיבוצים נוספים ומקווים שבשאר בהמשך", אומר אביהו באלי, מנהל החברה הכלכלית לפיתוח הגליל העליון. "אנחנו מכוונים את עצמנו לקלוט 300-400 משפחות בשנה".

מהרו, כי המחירים עולים

אולם יחד עם הביקוש העולה גם המחירים עולים. "לפני כשלוש שנים מכרנו את הבתים כאן במחירים של 800 אלף שקל, היום זה שווה יותר", אומר חיים אוחיון, בעלי חברת "דקל א.ח.ר".

גם מחירי הבתים שנבנו בהרחבות של קיבוץ מחניים עלו בסדר גודל דומה. "לפני כשנה המחירים נעו בין 700 ל-800 אלף", אומרת שרון ליפשיץ, מנהלת מכירות בחברת אמפא-מליבו. "היום הם נעים בין 800 אלף ל-1.1 מליון שקל. 75 אחוז מהקונים הם משפרי דיור מהמרכז".

"יש לנו גם פרויקטים ב-650 אלף שקל בקריית שמונה, בקצרין ובעוד  ישובים", מוסיף אוחיון. "אבל המחירים האלו תלויים במחיר הקרקע וברמת הסבסוד של המדינה".

ומה לגבי תעסוקה?

"לפני כן גרנו בדירת 60 מ"ר בהוד השרון", אומרת רויטל קונריקוס מכפר הנשיא. "היום יש לנו בית מרווח בגודל של 142 מ"ר עם גינה. קנינו אותו ב-840 אלף שקל לפני שנתיים, והיום מוכרים כאן בתים ב-1.1 מיליון שקל. אני עצמאית ולקח לי זמן עד שהצלחתי להביא את הלקוחות שלי לכאן, אבל זה אפשרי".

"אני בעלת עסק עצמאי אז יותר קל לי מבחינת תעסוקה", מוסיפה אפרת מאיילת השחר, "אבל בעלי החליף כבר שלוש עבודות מאז שהגיע לכאן".

>> איך נראים הבתים הכי מוזרים בעולם?