גלאי עשן (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
חובה בכל בית. גלאי עשן | צילום: אימג'בנק / Thinkstock

האסון שפקד את משפחת שאער ברחובות ביום שני, עורר את המודעות לסכנת השריפות בבתים. משווקים וספקים של גלאי עשן מדווחים כי מאותו יום המכירות זינקו במאות אחוזים וכי המלאי של רבים מהם נגמר.

"רק בשעה 11 בערב אני מתפנה לארוחת בוקר", מספר לנו היום (חמישי) מוטי מועלם, בעל חברת א.א. שיווק ישיר, המציעה למכירה גלאי עשן ומטפים. "אתמול היו לנו 1,500 יחידות של גלאי עשן. היום נשארו לנו 30 יחידות שאותן אנחנו כבר לא מוכרים במחיר מבצע כמו שאנחנו עושים בדרך כלל".
מועלם מדגיש כי הוא לא הספק היחיד שמכירותיו זינקו. "אצל כולם נגמרו הגלאים מהמלאי. כל הספקים האחרים התקשרו לבקש מאיתנו יחידות אבל לא יכולנו לעזור. עשינו הזמנה של סחורה חדשה וכולנו מחכים עוד 60 יום עד שייצרו לנו אותה".

"בחו"ל יש גלאי בכל בית"

השריפה הטרגית ברחובות זעזעה את הציבור הרחב, אך לדברי העוסקים בתחום העלייה במכירות החלה כבר בחודש שעבר. "כבר בעקבות השריפה בראש העין שבה נספתה תינוקת, היה אפשר להרגיש את השינוי", אומר מועלם.

גם דליה, פקידת מכירות ב"מוקד 101", המתמחה בהתקנת מערכות גלאי עשן ואש, מספרת שבימים האחרונים הטלפון במוקד מצלצל ללא הפסקה. דודו ציזר, מנהל השיווק של חברת טלפייר גלאי עשן וגז מציין כי "טלפייר מוכרת רק מערכות לבניינים שלמים, שאותם כל בניין מחויב להתקין על פי חוק, ולכן לא הורגשה עלייה משמעותית ברכישות, אבל למרות זאת אנחנו מוצפים בפניות של אנשים מודאגים. אני קיבלתי כבר 17 שיחות הבוקר של אנשים שרצו להתייעץ בנושא", הוא אומר.

אך למרות ההתעניינות הגוברת בימים האחרונים בציוד למניעת שריפות, נראה שאנחנו הישראלים עדיין לא מודעים מספיק לסכנה. "אחרי מקרים כאלה מספר הכניסות לאתר ומספר הטלפונים שאנחנו מקבלים מזנקים, אבל תוך כמה ימים הכל נשכח, אנשים שוכחים מזה וחוזרים לשאננות עד לגל הבא", אומר מועלם. "כשאני מנסה לקדם את הנושא, אני נתקל הרבה בתשובה 'לי זה לא יקרה ויש לי מזוזה בבית'. גלאי עשן עולה 50-60 שקלים, כמו מגש פיצה, ובמדינות כמו אוסטרליה וארצות הברית זה קיים בכל בית. אני חושב ומקווה אנשים מתחילים להבין שזה חשוב".

>> איך מטען לטלפון נייד יכול לגרום לשריפה?