חגיגות פורים צפויות להתקיים השנה על רקע סגר שטרם הסתיים באמת, מערכת חינוך שעדיין לא חזרה לפעילות במלואה, רמת תחלואה שלא יורדת כפי שציפינו ושאלה אחת גדולה שמרחפת מעלינו - יהיו או לא יהיו חגיגות פורים, במערכת החינוך ובכלל?

וכמו תמיד, הדרך הכי טובה לבחון מה ההשלכות של זה משתקפת היטב בנתוני Google Search בנוגע לחיפוש תחפושות אונליין לקראת פורים. מדי שנה, אנחנו מתחילים לראות גידול ניכר בחיפוש תחפושות אונליין כחודש וחצי לפני החג, כאשר שיא החיפוש הוא שלושה שבועות עד שבוע לפני החג. השנה ניכרת ירידה דרסטית בחיפוש תחפושות אונליין: ירידה של 62 אחוזים בחיפוש תחפושות אונליין שלושה שבועות לפני פורים לעומת התקופה המקבילה בשנה שעברה וירידה של 49 אחוזים לעומת התקופה המקבילה ב- 2019.

ומה בכל זאת מחפשים מי שכן החליטו להתחפש השנה?

הקורונה, באופן לא מפתיע, היא התחפושת השנייה הכי מחופשת בפורים 2021. בשנה שעברה, היא הגיעה למקום ה-8 בלבד, כשממדי המגפה עוד לא היו ברורים, אבל השנה כולם כנראה הבינו שהיא כאן כדי להישאר. 

בנוסף, אם בשנים הקודמות ראינו שהתחפושות הפופולאריות ביותר הן כאלה שמשקפות טרנדים מובילים, כמו תחפושת בראול סטארס בשנה שעברה (מקום 9) ותחפושות פורטנייט ובית הנייר בשנת 2019 (מקומות 1 ו-2 בהתאמה), הרי שהשנה כל התחפושות, למעט קורונה, הן דווקא תחפושות קלאסיות ולא כאלה המייצגות טרנדים של השנה החולפת. לאחר שבשנה שעברה "תחפושת נועה קירל" הגיעה למקום הרביעי ברשימת התחפושות המחופשות, השנה לא נמצא ברשימה אף לא סלב אחד.

אז מי כן נמצא ברשימה? בואו נגיד שהליצנים, חדי הקרן, הדינוזאורים, הבובות, הספיידרמנים והתינוקות - עושים את הקאמבק של חייהם. גם לדיסני יש נציגות נכבדה עם תחפושות כמו בת הים הקטנה, שלגיה וגם אדונית הרשע - מליפיסנט - שגרם תפסה מקום של כבוד בראש הטבלה.

.

ואם בכל זאת יהיו חגיגות?

היוטיוברית המצליחה עמנואל לוי, שלערוץ היוטיוב שלה כרבע מיליון מנויים וסך הצפיות בערוץ עומד על מעל 50 מיליון, הכינה סרטון מיוחד עם מספר הצעות לתחפושות שאפשר להכין בקלות בבית, גם ברגע האחרון.

 אה כן, ואם אתם רוצים חיים קלים, אתם כמובן יכולים לבחור ולקנות את אחת התחפושות המבוקשות ברשתות ובחנויות השונות ברחבי הארץ, וכמובן - אונליין.  

את רשימת החיפוש מגבשת גוגל באמצעות בדיקת שאילתות שהיא מקבל בנושא תחפושות ואיפור בשילוב עם כלים נוספות. ענקית החיפוש הדגישה שהכלים האלו לא מאפשרים לזהות משתמשים אינדיבידואליים.