התאומים שוחים - מתחת למים (צילום: MailOnline)
אז נתחיל היום עם חמש בריכות חתירה, שתיים גב ועוד אחת פרפר. צמד התאומים וויליאם ואניטה בפעולה | צילום: MailOnline

הם אולי עוד קטנים מכדי ללכת או לדבר, אבל יש דבר אחד שוויליאם ואלניטה טרייקוש בני התשעה חודשים יודעים לעשות טוב יותר מלא מעט מבוגרים: לשחות. שני תינוקות המים האלה מדהימים את כל העולם, שוחים בקלילות בריכות של 25 מטרים וצוללים כמו דולפינים. אבא שלהם כבר מתכונן לאולימפיאדת 2028.

כמעט לא שרדו את הלידה

הסיפור על התאומים המתוקים מתפרש לו ברשת בזריזות, בהתאם למיומנויות השחייה של השניים, שמפתיעים את כולם עוד יותר בהתחשב בעובדה שנולדו להוריהם שישה שבועות לפני הזמן, בניתוח חירום. הכשרון המיוחד של הצמד התגלה בעת חופשה משפחתית בקפריסין באוקטובר האחרון, רק לפני חודשיים, שם נכנסו לבריכה ולא רצו לצאת. מהר מאוד הם החלו לשחות ללא סיוע או מצופים, ואחר כך התחילו גם לצלול. המשפחה מתגוררת בגלוסטרשייר, בריטניה, לא מקום בו נהוג לשחות יותר מדי, אך עם חזרתם מהחופשה נרשמה האם שארלוט, 35, לבריכה הקהילתית, והשניים חזרו אל המים כמו דגים, והחלו לשחות על הגב.

>> לעמוד הפייסבוק "להיות הורים טובים" עשיתם לייק?

"זה היה מדהים", משחזרת האם, ילידת צרפת ומאמנת שחייה בעברה. "קודם הם שחו חמישה מטרים, ואז שבעה, ואז 12. לא היה אף אחד בבריכה של המבוגרים באותו יום קר, אז הצעתי למדריך השחייה של התינוקות שננסה לשים אותם בבריכה של הגדולים. הם היו מאושרים שם. הם שחו לכל אורך הבריכה כשליוויתי אותם בשחייה תחתיהם, כדי לוודא שהם בסדר וגם כדי שלא יסטו מהמסלול. אלי היתה הראשונה, היא תמיד ראשונה, וויליאם אחריה, הוא תמיד מחקה אותה. כל כך התרגשנו. כל המאמנים במקום באו לחזות בפלא. אחת ממאמנות השחייה המבוגרות, עם נסיון של עשרים שנה, אמרה שמעולם לא ראתה כזה דבר. זה בא להם באופן טבעי והם עוד צעירים בכדי ללמוד  את התנועות האמיתיות".

כאמור, הלידה של התאומים לא הלכה כצפוי. בעת ביקור משפחתי בצרפת, שישה שבועות לפני תאריך הלידה המיועד, הובהלה שארלוט לבית החולים בנורמנדי עם שילייה קרועה, זו שבתוכה היה ויליאם. "זו היתה לידה טראומטית מאוד", נזכרת האם, "ויליאם כמעט לא שרד. השניים היו באינקובטור במשך שלושה שבועות, אבל רווח לנו מאוד ברגע שידענו שהם יחזיקו מעמד. למעשה, פחדתי לקחת אותם לשחות בגלל שהם קטנים מבני גילם, פחדתי שיתקררו ויחלו, אז דחינו את המפגש הראשון עם המים לגיל שבעה חודשים. עכשיו הם שוחים פעמיים בשבוע עם מורה פרטית, ובסוף השבוע איתנו".

התאומים שוחים - צפים (צילום: MailOnline)
הכישרון התגלה במקרה במהלך חופשה בקפריסין | צילום: MailOnline

"הם יודעים לשלוט בגוף ובנשימה"

"הם הילדים הכי קטנים שאי פעם ראיתי שוחים", אומרת המאמנת הפרטית של השניים, איימי סטנלי. "רוב הילדים שוחים בגיל שלוש או ארבע. יש הרבה תינוקות שיודעים לצוף ולשהות במים, אבל אלי וויליאם יודעים לשחות מעל ומתחת למים ולשלוט בגוף ובנשימה. הם לא למדו את זה, זה ידע שקיים בהם. הם רגועים כל כך כי ההורים שלהם רגועים ואוהבים שחייה".

האב, ויק, כבר שם את עיניו לעבר האולימפיאדה. "לא נדחוף אותם אם לא ירצו", הוא אומר, "אבל יהיה מדהים לראות אותם במשחקי 2028. אם הם ימשיכו ככה, אין לדעת מה יקרה".

התאומים שוחים - עם ההורים (צילום: MailOnline)
פחדו להכניס אותם בגילם לבריכה משום שהיו פגים. ההורים הגאים ויק ושארלוט | צילום: MailOnline

"אני לא ראיתי בחיים דבר כזה קורה, זה ממש נדיר ומעניין", אומר שלומי אמון, מאמן שחייה ומדריך שחייה לתינוקות וילדים, מנהל המרכז ללימודי שחייה "נולד לשחות" באוניברסיטה העברית בירושלים. "יחידי סגולה יכולים באיזור גיל שנתיים בערך לבצע שחיות כאלה, כי פיזית זה נורא קשה, וזה כנראה כשרון מולד.

"כעקרון, כיום נהוג להתחיל בשיעורי שחייה מגיל 3 חודשים, אחרי קבלת החיסון המחומש, ולהתחיל בשחייה ייעודית לתינוקות עם מדריכים שעברו הכשרה. אנו למעשה מלווים את שלבי ההתפתחות במים, ועובדים על תרגילים שקשורים בשחייה, בצורה של מוזיקה, ריקודים ושירים במים. למשל, כאשר התינוק לומד לזחול, עושים תרגילים הקשורים בזחילה. תוך כדי עושים עבודה של הסתגלות למים. יש תינוקות שזה יותר טבעי להם מאחרים, אבל לתינוק אין מודעות מה זה פחד.

התאומים שוחים - מבט מתחת למים  (צילום: MailOnline)
מישהו אמר נירוונה? | צילום: MailOnline

"כאשר מתחילים מוקדם, ניתן להשתמש ברפלקסים המולדים, הנשימתיים והשריריים, כך משמרים אותם ומנצלים אותם על מנת שילמדו מהר יותר לשחות. הכי חשוב שההורים לא ילחצו. צריך סבלנות, בלי לחץ. גם אם הילד יגיע בגיל שנתיים לשיעורים, הוא יידע לשחות. מגיל שנה בערך אנחנו מתחילים ממש ללמד שחייה, ותנועות שחייה ראשונות. מים הם סביבה נהדרת, ומעבר לכל היתרונות הפיזיים, זה מחזק גם את הביטחון העצמי והיכולות החברתיות, מאחר שעובדים יחד בקבוצה".

>> בדקנו חוגים מיוחדים לפעוטות