גם ככה הנקה היא עסק לא פשוט, שעלול להיות כרוך בכאבים ובאי נוחות. תארו לעצמכם מה עבר על אמא אחת מליברפול, פטרישיה קולפילד בת ה-25, שלאחר לידת בתה פיי, השתוממה לגלות שהקטנה נולדה עם שתי שיניים תחתונות קדמיות!

תינוקת שנולדה עם שיניים (צילום: MailOnline)
"אני חושבת שזה מיוחד ומדהים". פטרישיה ובתה הנושכת פיי | צילום: MailOnline

"לבעלי זה לא מפריע, לא הוא מניק אותה"

"כשהיא נולדה ראיתי שני חריצים לבנים קטנטנים על החניכיים התחתונות שלה", נזכרת קולפילד, "והאחיות אמרו שמדובר בהתחלה של שיניים. בבוקר למחרת הלידה, כשניסיתי לראשונה להניק אותה, הרגשתי כאב חד, הסתכלתי לפיונה בפה וראיתי שהשיניים בקעו לחלוטין. האחיות אמרו שזה עניין די נדיר שלא קורה הרבה. יש תינוקות שנולדים עם התחלה של שיניים, אבל בדרך כלל לוקח להן חודשים לבקוע ככה".

בינתיים עברו שבועיים מהלידה, והתינוקת פיי הספיקה להצמיח זוג נוסף של שיניים, הפעם טוחנות, בחלק האחורי של הפה. קולפילד מודעת לכך שרוב התינוקות מתחילים להצמיח שיניים רק אחרי חצי שנה, ושסדר הבקיעה הוא בדרך כלל שונה מזה שמופיע אצל בתה, מאחר שזוהי לא לידתה הראשונה; לקולפילד יש ילד בן שלוש בשם אלפי, והיא נמצאת בבית עם שני ילדיה בחופשת לידה.

גם בן זוגה, אנדרו בן ה-26, הופתע מההתפתחות המהירה של בתו הקטנה: "הוא היה די בהלם", מספרת פטרישיה, "אבל זה לא מפריע לו, כי לא הוא צריך להניק אותה. אני חושבת שזה מיוחד ומדהים. אין אצלנו תופעה כזאת במשפחה, ומעולם לא פגשתי באף אחד שקרה לו דבר כזה.

"הבקשה היחידה של הרופאים ממני הייתה שאבדוק כל הזמן אם השיניים מתרופפות, כי כמו שהן צמחו מוקדם כך הן גם עשויות לנשור מוקדם, ופיי עלולה לבלוע אותם או להיחנק. פיי נולדה לפני הזמן, ואני כל הזמן אומרת שאם היא הייתה מחזיקה עד סוף ההריון היא היתה יוצאת עם חיוך מלא שיניים".

ג'וייס דיוויס, האחות שיילדה את קולפילד היתה מאוד נרגשת מהתינוקת המפותחת: "זה אירוע נדיר מאוד," אמרה, "תמיד אומרים לנו לחפש סימני שיניים לתינוק שנולד, ולפעמים באמת יש ניצנים, אבל שתי שיניים שלמות שבקעו לחלוטין זה אירוע מאוד מיוחד".

"כל תינוק נולד עם מערכת שיניים בתוך החניכיים"

את סיון טמיר משגב, דולה ומדריכת הנקה, העניין דווקא בכלל לא מפתיע. "זה קורה לא מעט וזו תופעה ידועה. ראיתי בעצמי תינוקות שנולדים עם שיניים, אם כי כשזה קורה – בדרך כלל מדובר בשן אחת או שתיים.

"בארץ ההנחיה היא לבצע להם עקירה מיד אחרי הלידה, מאחר שאלה שיניים שלא ממש יושבות טוב, ויש חשש שהן יפלו בתוך הפה. כל ילד נולד עם מערכת שיני חלב בתוך החניכיים, ולוקח להן כמה חודשים לבקוע, כשבגיל שש הן נושרות ומתחתן מתגלות שיני הבשר. אצל הילדים האלה יהיו שיני חלב חסרות עד גיל שיני הבשר, אבל זה לא נורא. אין מה להיבהל, וחשוב לציין שזה לא פוגע בהנקה. את פעולת היניקה התינוק מבצע עם הלשון ולא עם השיניים, והאם צריכה ללמוד להניק באופן שהשיניים לא יפצעו לה את הפטמה. כמו שלא צריך לגמול ילד מהנקה בגלל יציאת שיניים, כך לא צריך למנוע ממנו הנקה בגלל שהוא נולד עם שיניים".

>> ואת התינוקות הסינית הבלונדינית - אתם זוכרים?