לפעמים, כדי להילחם על האמונות שלנו, צריך לצאת בהצהרה ברורה שאינה משתמעת לשני פנים. זו בדיוק הייתה תוכנית הפעולה של הנשים הבריטיות הללו, מעל מאה אמהות עשויות ללא חת, אשר החליטו להפגין במטרה לעורר מודעות למה שחשוב להן, ולחשוף את הציבור לנושא חשיבות ההנקה. על הדרך, הן חשפו גם את החזה שלהן.

פלאש מוב הנקה 2 (צילום: MailOnline)
ההמון המופתע התקשה להישאר אדיש. מחאת האמהות בקניון במנצ'סטר | צילום: MailOnline

"חשוב שאנשים יבינו שאין תחליף להנקה"

המושג 'פלאשמוב' מתייחס לאירועי הגרילה המתרחשים במקומות ציבוריים ובהם קבוצה של אנשים מתאספת לבצע יחד ברגע אחד פעולה שלא מן השגרה. לרוב מדובר בקבוצה של אנשים שמתחילים לרקוד באופן מסונכרן לתדהמת העוברים והשבים. במקרה הזה, הכירואוגרפיה היחידה שנראתה בשטח היא התיישבות המונית על גרם מדרגות רחב במרכז קניון מרכזי בעיר מנצ'סטר בבריטניה, ושליפת שדיים ותינוקות מתוזמרת היטב. כמובן שההמון המופתע התקשה להישאר אדיש.

ההפגנה הזו הייתה יריית הפתיחה ל"שבוע המודעות להנקה הארצי של בריטניה", המתקיים בחסות שירותי הבריאות של המדינה בין ה-19 ל-25 ביוני. המשתתפות הגאות, כולן מצויידות בתינוקות, וחלקן גם בבני הזוג התומכים, התיישבו בשעה מסוכמת מראש על מדרגות מרכז טראפורד הומה האדם, והדהימו את העוברים והשבים. הקניון חנך לאחרונה אולם הנקה משוכלל ומאובזר כדי להקל על המניקות ולאפשר להן חווית קניות טובה יותר.

"לא כל יום זוכים לראות כזאת כמות של שדיים חשופים בזמן שיוצאים לקניות", אמר עובר אורח מרוצה, "אני תומך בהן מאוד, וההפגנה גרמה לי לעצור ולהקשיב למסר שלהן".

בין אם המסר או הפרובוקציה זה מה שייזכר מההפגנה, ניכר שהנשים המפגינות נהנו מאוד. "זה נהדר להיות ככה, מאוחדות יחד", אמרה ג'ייד פיצמרטין, אם בת 18 שהשתתפה בהפגנה עם בנה התינוק. "כיף להתאגד למען מטרה טובה שכולנו יודעים כמה היא חשובה. חשוב שאנשים יבינו שאין תחליף להנקה, והפלאשמוב הוא דרך מאוד מלהיבה ומהנה להפגין את המסר הזה.
אם הייתי פה, ולא הייתי לוקחת חלק בהפגנה, סביר שהייתי הולכת להניק במקום המיוחד לכך ולא נחשפת מול כולם. אבל כחלק מקבוצה גדולה, אני לא נבוכה. חשוב לי שאמהות טריות יקחו את העניין ברצינות ויקשיבו כשאחיות ורופאים מייעצים להן להניק".

פלאש מוב הנקה 1 (צילום: MailOnline)
"הפלאשמוב הוא דרך מאוד מלהיבה ומהנה להפגין את המסר הזה". אחת האמהות בפעולה | צילום: MailOnline

"כשאתם רואים נשים מניקות, אל תסובבו את הראש"

"יש המון יתרונות להנקה", מזכירה מארגנת האירוע, אליסון הילי, האחראית על תחום ההנקה של שירותי הבריאות הבריטיים. "הנקה מקטינה את הסיכוי לבעיות בריאותיות שונות בתינוקות וילדים, ביניהן בעיות נשימה, אוזניים, ועור. ההנקה מחזקת את מערכת החיסון, ועל פי מחקרים אף מעלה את מנת המשכל. הסיכוי לבריאות טובה אצל התינוק גדלה באחוזים משמעותיים בעזרת ההנקה. אנשים רבים בוחרים כיום להשתמש בתחליפי חלב גם כשאין סיבה של ממש לעשות זאת, וזה עצוב. ההנקה תורמת גם לבריאות האם, מורידה את הסיכוי לחלות בסוגים שונים של סרטן, ועוזרת להוריד ממשקל ההריון".

"כיום כולם יודעים כבר על היתרונות של חלב אם. אפילו חברות הפורמולה כותבות את זה בפרסומים שלהן", אומרת סיון טמיר-משגב, יועצת הנקה מוסמכת  IBCLC. "עדיין, עם הידיעה והנאורות, זה לא מקובל לראות נשים מניקות במקום ציבורי. לכן, לדעתי, חשוב לעשות הפגנות כאלה. מדובר במזון לתינוק ולא במשהו מיני. בעולם השלישי ובמדינות הסקנדינביות מקובל מאוד להניק בציבור, ודווקא האכלה בבקבוק היא משהו שעושים בחדרי חדרים, כי הוא פחות מקובל. יש פה עניין של חינוך הדור הצעיר. אם נערה תתרגל לראות נשים מניקות בפומבי, זה יהפוך עבורה לדבר הטבעי והפשוט לעשות. אני פונה אל הציבור – כשאתם רואים נשים מניקות, אל תפנו מהן מבט, להפך. תנו הרגשה שזה דבר נורמלי ואל תסובבו את הראש".

תינוקות בני חצי שנה יודעים לספור? כמעט

>> מצפים לתינוק? באתר תשעה חודשים תמצאו כל מה שאתם צריכים לדעת על הריון ולידה