מפעיל תחנת דלק במשך 17 השנים האחרונות עד שקיבל הודעת פיטורין לא צפויה. ההודעה גרסה כי עבודתו תופסק תוך 30 יום. במכתב הפיטורין צוין כי הסיבה להפסקת עבודתו היא כי התחנה לא תאויש החל מהחודש הקרוב והתדלוק בה יתבצע בתדלוק עצמי של הלקוחות.

איפה הבעיה אתם שואלים? החוק המלזי מגן על הזכויות הסוציאליות והתעסוקתיות של עובדים, ובמקרים שבהם תפעולים הופכים להיות אוטומטיים, על החברה למצוא פתרון תעסוקתי לבעלי המשרות הלא נחוצות יותר.

אין תמונה

חאמיד ניסה לפנות לגורמים הרשמיים בחברה בה הועסק על מנת להסדיר את העסקתו, אך לא נענה. החברה לא מצאה לנכון אפילו לקיים עמו פגישה. ב-21 בנובמבר הוא הלך למשרדים הראשיים של החברה בקואלה למפור במטרה לפגוש נציגים מההנהלה, אך הם שוב התעלמו ממנו. אז החליט חאמיד לעשות צעד מחאה דרסטי והדביק את ידו לרצפת בניין המשרדים.

פעיל חברתי המלווה את חאמיד סיפר: "חאמיד הגיע ב-11 בבוקר למשרדי החברה בה יושבת ההנהלה הבכירה, אך עד 15:30 אף לא אחד מהנציגים לא מצא לנכון לפגוש אותו. עד היום, 175 ימים לאחר יום הפיטורין, לא התקבלה שום תגובה מנציגי החברה."

הפעיל החברתי הוא זה שהעלה ושיתף את תמונות המחאה של חאמיד בפייסבוק, ותיעד את חאמיד ואשתו שהביאה לו אוכל ואספקה אחרת. הפעיל כתב: "כואב הלב לראות את חאמיד ואשתו מגיעים למצב כזה. זה עצוב ומכעיס כי הרשויות לא נקטו בפעולה נגד התנהלותה הלא חוקית החברה. הרשויות בגדו בעובד, אני פונה לשר המסחר שיעזור לאזרח הזה שנמצא בצרה."

אין תמונה

חאמיד לא היה העובד הראשון בחברת הנפט שפנה לבחון את פיטוריו, אך הוא הראשון שלקח את מחאתו צעד אחד קדימה ופעל בצורה כה ישירה ונואשת.