ארגון זכויות אדם אסיאתי נתן לאחרונה הצצה מצמררת אל תופעת ההוצאות להורג הפומביות ברחבי צפון קוריאה. בדו"ח שפורסם על ידי Transitional Justice Working Group (או TJWG) דווח כי הממשל בפיונגיאנג הוציא להורג עשרות אנשים מאז שקים ג'ונג-און עלה לשלטון – וכמה מהם רק בגלל שהקשיבו למוזיקת פופ מדרום קוריאה.

ארגון TJWG פרסם את הדו"ח כחלק ממחקר שנועד למפות את אתרי ההוצאות להורג ברחבי צפון קוריאה. לצורך העניין, הם ראיינו קרוב ל-700 תושבים שערקו מהמדינה ב-6 השנים האחרונות ואלו חשפו חלק מהפשעים של אותם נידונים למוות, כולל: הברחה וסחר בסמים, זנות, סחר בבני אדם והפצה וצריכה של תוכן בידורי זר.

מאז עלייתו לשלטון של קים ג'ונג-און באפריל של 2012, הרודן נוקט בצעדים קשים כלפי אנשים שמפיצים תוכן בידורי מערבי. בעבר, הוא אפילו התייחס למוזיקה מדרום קוריאה בתור "סרטן אכזרי" שמשחית את דעתם של תושבי צפון קוריאה. בסוף נובמבר האחרון, דווח כיצד הרשויות הטילו עונש מוות על אדם שהבריח פרקים של תוכנית הטלוויזיה "משחק הדיונון". על פי סוכנות הידיעות RFA, גזר הדין יוצא לפועל על ידי כיתת יורים.

עריקים צפון קוריאנים דיווחו כי כיתת יורים היא שיטת ההוצאה להורג השכיחה ביותר במדינה – לרוב בחוליות של שלושה חיילים, שיורים 9 קליעים אל עבר הנידון למוות. כמו כן, ההוצאות להורג נעשות במקומות ציבוריים, לעיתים גם מול בני המשפחה של הנידון למוות.

מחברי הדו"ח מדגישים שלא ניתן לדעת בוודאות כמה אנשים הוצאו להורג במדינה במהלך השנים האחרונות. אף על פי כן, בעשור האחרון הוצאו להורג לפחות 27 בני אדם ברחבי המדינה ולפחות 7 מהם בגלל שנתפסו מקשיבים למוזיקת K-Pop. כמו כן, דווח שבשנים האחרונות מספר ההוצאות להורג הפומביות הצטמצם באופן משמעותי, אך אין זה אומר בהכרח שצפון קוריאה הפכה למדינה הומנית יותר מבעבר.

"ממצאי המחקר שלנו מצביעים על כך שקים ג'ונג-און משקיע הרבה יותר תשומת לב בענייני זכויות אדם בגלל הקהילה הבינלאומית", ציין פארק אה-יונג, מחבר הדו"ח מטעם TJWG. "זה לא אומר שהמצב במדינה משתפר, אלא שההוצאות להורג ככל הנראה מתבצעות במקומות סגורים ומול קהלים מצומצמים יותר".

View this post on Instagram

A post shared by Hong Su (@hongsu255)

אה-יונג הוסיף: "על פי הנתונים שלנו, הממשל ממשיך להוציא לפועל הוצאות להורג פומביות כטקטיקת הפחדה של הציבור. למרות זאת, הם עושים את זה בצורה מבוקרת יותר ומול קהלים מצומצמים יותר, כדי למנוע הדלפת מידע על ההוצאות להורג".

אף על פי שממשל צפון קוריאה פועל באופן ישיר למנוע דליפת מידע על הזוועות שמתחוללות במדינה, עדויות מעריקים וראיות נוספות ממשיכות להתפרסם ברחבי העולם. בתחילת חודש נובמבר, פורסמו תמונות לוויין ממחנה העבודה טוֹס נג-ני (T'os ng-ni), בהן אפשר לראות את תנאי המחייה הקשים של האסירים. זו הפעם הראשונה בהיסטוריה שתמונות מן הסוג הזה פורסמו בעולם.