פרטים ראשונים על פרשת התעללות שהתחוללה בבית אומנה בקליפורניה הותרו לפרסום ועל פי ממצאי החקירה, חלק מהקורבנות היו בני משפחת טורפין. רשויות האכיפה עצרו עוד בחודש נובמבר את מרסלינו אלגואין (62), רעייתו רוזה (57) ובתם לני (36), בחשד לשורת עברות הכוללות תקיפה מינית והתעללות בילדים. החשודים שוחררו מאז בערבות וכופרים בהאשמות נגדם.

אבי המשפחה מואשם בשורת עברות מין נגד בני נוער וילדים שגילם 15 ומטה. כמו כן, הוא חשוד שכלא ילדים בביתו בניגוד לרצונם והתעלל בהם, בזמן שאשתו ובתו חשודות גם כן כי כלאו ילדים בניגוד לרצונם, התעללו בהם ואפילו ניסו לשכנע אותם שלא להתלונן נגדן.

כעת מתברר שבבית התגוררו באותו זמן 9 ילדים ובני נוער במסגרת אומנה של משרד הרווחה המחוזי – 5 מהם ניצולי בית האימה של משפחת טורפין. חמשת בני המשפחה הובאו לביתו של מרסלינו אלגואין על ידי רשויות הרווחה באפריל 2018, חודשים ספורים אחרי התפוצצות פרשת ההתעללות המחרידה.

היסטוריה של ההתעללות

פרשת ההתעללות בבית משפחת טורפין התפוצצה בינואר 2018, אחרי שג'ורדן טורפין, אז רק בת 17, הצליחה להימלט מביתה בלילה ולדווח למשטרה על הזוועה שהתחוללה בביתה. 13 אחים ואחיות שגילם נע בין שנתיים ל-29 התגוררו באותו זמן תחת קורת הגג של הוריהם, דיוויד ולואיז טורפין, בעיר פריס שבקליפורניה. בני הזוג נידונו מאז לרצות 25 שנות מאסר אחרי שהודו כי עינו את ילדיהם וכלאו אותם בביתם. עכשיו מתברר שמה שהייתה אמורה להיות התחלה חדשה עבור חמישה מקורבנות הפרשה הפכה לסיוט חדש.

בדו"ח החקירה נכתב כיצד ילדי האומנה בבית משפחת אלגואין הפכו קורבנות של תקיפה מינית ואלימות פיזית. במקרה אחד תואר כיצד החשודים כפו על ילדה בת 5 ליטול כדורי שינה ולעמוד על רגליה, בזמן שמעירים אותה עם פעמון, צועקים עליה ומשפריצים עליה עם צינור מים. בשלב מסוים, אחד החשודים צעק לילדה: "את לא נותנת לנו לישון, אז עכשיו אנחנו לא ניתן לך לישון".

נכון לעכשיו לא ברור אם בת ה-5 היא אחת מבנות משפחת טורפין, אבל חוקרים אישרו שלפחות שתיים מארבעת קורבנות התקיפה המינית של מרסלינו אלגואין הגיעו מבית האימה בפריס.

במקרה אחר תואר כיצד בני משפחת אלגואין כפו על חמשת האחים לחשוף מה התחולל בבית האימה. חוקר אחד סיפר: "הם הכריחו את הילדים להשתתף ב'מעגלי וידוי' והאחים היו מחויבים לחשוף מה הוריהם הביולוגים עוללו להם. אלו שסירבו להשתתף נענשו מאוחר יותר. מרסלינו ורוזה מנעו מהם לראות את בני המשפחה האחרים שלהם".

ממצאי החקירה חשפו כי החשודים נהגו להתעלל באופן ספציפי באחד מבני משפחת טורפין. "הנאשמים צעקו על קורבן מס' 3, השפילו אותו, בודדו אותו בחדרו במשך שעות ארוכות ומנעו ממנו לשוחח עם אחיותיו", נכתב בכתב האישום.

כשלים של רשויות הרווחה

נציין שזו לא פעם ראשונה שבני משפחת טורפין עולים לכותרות בארה"ב. בנובמבר של השנה שעברה, דווח כיצד כמה מהאחים נפלו קורבן לטיפול קלוקל של רשויות הרווחה. מליסה דונלדסון, בכירה בשירותי הרווחה של מחוז ריברסייד, קליפורניה, תיארה כיצד חלק מהקורבנות מצאו את עצמם ישנים ברחוב, ללא גישה לארוחות חמות, כי לא קיבלו את העזרה שהגיעה להם.

"חלק מהקורבנות נאלצו לפנות לכנסיות בשביל ארוחות חמות כי הם פשוט לא ידעו איך להתנהל עם כסף", סיפרה דונלדסון בריאיון לתוכנית הטלוויזיה 20/20. "לחלקם אפילו לא הייתה קורת גג באותו זמן".

עדות מטרידה נוספת שעלתה מהתחקיר על בני המשפחה העלתה שחלקם מתגוררים בשכונות מגורים קשה מאוד בקליפורניה. דונלדסון ציינה שהאזור שורץ בעבריינים שמנצלים את תמימותם של הקורבנות ובמקרה מסוים, אפילו תקפו את אחד האחים. ווייד ולסוויק, חוקר מטעם הפרקליטות המחוזית, התייחס לתופעה האלימות נגד בני משפחת טורפין ואמר: "לכולם אין את אינסטינקט הפחד. זה פשוט לא קיים אצלם ואז עוד זורקים אותם באחד המקומות הכי אלימים ולא בטוחים בסביבה".

רשויות החוק במחוז פתחו מאז בחקירה של השתלשלות העניינים. מייק הסטרין, התובע המחוזי של ריברסייד, התייחס לפרשה ואמר: "בני המשפחה נפלו קורבן בשנית, הפעם למערכת. זה בלתי נתפס מבחינתי שנתקלנו באחד מתיקי התעללות הקשים ביותר בהיסטוריה של מדינת קליפורניה, ואנחנו אפילו לא מצליחים להתארגן כמו שצריך בשביל לטפל בצרכים שלהם – גם לא הבסיסיים ביותר שלהם".