העונה הרשמית של ציד הטאיג'י החלה באופן רשמי בחודש שעבר ביפן, מה שאומר שדולפינים רבים מובלים למפרץ מיוחד וניצודים באכזריות. ארגוני זכויות בעלי חיים רבים זועמים כמדי שנה ופוצחים בקמפיינים המתנגדים לכך, אך השנה הפיצה סוכנות Life Investigation סרטון שמוכיח את לזוועות.

בסרטון ניתן לראות כיצד דייג המעורב בציד תופס תינוק של דולפין ומחזיק אותו מתחת לפני המים. מנהל הסוכנות, רן יבוקי, מעריך כי דולפין הגרמפוס אפור היה בן שלושה חודשים בלבד, ולאחר שנתפס על ידי הדייג הוא נלכד באמצעות רשת ונהרג.

"עצוב לי לראות את הדולפין התינוק הזה נרצח", אמר יבוקי, "הדם שלי רותח. נראה שהדולפינים האלו מוטבעים ונחלשים, אבל אני לא יודע איך הם נהרגו בדיוק משום שזה למעשה נעשה מתחת ליריעה אפורה". להערכתו, כ-32 דולפינים צעירים נטבחו בצורה דומה בשנתיים האחרונות.

במסגרת ציד הטאיג'י, ספינות מלאות בדייגים לוכדות את הדולפינים במפרץ בטאיג'י, שהיא עיר קטנה ב- Wakayama Prefecture. הם לוכדים אותם באמצעות דפיקה על מוטות ברזל עם פטישים בתוך המים, מה שיוצר סוג של קיר סאונד מתחת לפני המים אשר מונע מהדולפינים להשתמש בטכניקות האיתור האקולוגיות שלהם ומותיר אותם מבולבלים וחסרי כיוון. במצב זה קל יותר להוביל אותם למים שטוחים, שם פורשים הדייגים רשתות ולוכדים את הדולפינים.

הדולפינים הלכודים הופכים לחוצים ולא מסוגלים להימלט, אז הם מנסים לחבוט בקירות בניסיון להשתחרר. יקובי מספר כי הדולפינים הבוגרים נלחצים לעזרת צאצאיהם – "רבים מהם מקיפים את הצעירים וכך ניתן להרוג אותם ביחד", הוא אומר. אלה מהם שמצליחים איכשהו להימלט, נגררים על ידי סירות בחזרה לרשת.

במהלך 2018-2019, 234 דולפינים נהרגו בצורה זו בעונת הטאיג'י, ואלה מהווים רק כחצי ממכסת הציד הממשלתית המותרת של 450 דולפינים. במהלך העונה כולה, אשר מתרחשת מספטמבר ועד מרץ, 556 דולפינים נהרגו ו-241 נלכדו בשבי.