חידה מאתגרת שרצה ברשת, הצליחה להשאיר מכורים לשאלות היגיון לגרד קצת בראש בדרך לפתרון. את הפרחים שבה קשה לפספס, אבל אם הצלחתם למצוא את כל הפרצופים החבויים בין עלי הכותרת, נראה שזכיתם ביכולות מעל הממוצע – בנוסף לראייה פנומנלית, ככל הנראה.

שכן האדם הסטנדרטי (להלן רובנו), יכול למצוא רק ארבעה מתוך ששת הפרצופים באשליה האופטית שלפניכם. האופן שבו הפרחים מוצללים, משמש הסוואה מושלמת, שכן העין מתקשה להתמקד באובייקט אחד – שנעשה מסובך למדי עם כל מיני דקויות שבהן יש להבחין. בדקו את כישורי האיי קיו שלכם והתבוננו בתמונה, בניסיון למצוא את ששת הפרצופים הערמומיים שמסתתרים בה.

בחיים לא תצליחו לנחש את החידה הזאת (צילום: מתוך הרשתות החברתיות לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים)
מאתרים את כל ששת הפרצופים? | צילום: מתוך הרשתות החברתיות לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים

מה הבעיה? חידות תוכננו במטרה להערים עלינו ולבחון את התחכום, או את יכולת ההמצאה שלנו. ובפשטות: הן יכולות לשמש ככלי פשוט למדד אינטליגנציה. לפי ד"ר אמבר ג'ונסטון, פסיכולוגית קלינית בנוירופסיכולוגיה, חידות מאתגרות מסייעות לשמוע על המוח צעיר ופעיל, והן בעלות השפעה חיובית על רווחה נפשית.

"מה שמובן היטב הן לגבי המוח והן לגבי בריאות הנפש, הוא שלאנשים יש מוטיבציה גבוהה להמשיך ללמוד. כל דבר שמציע אתגר חדש והזדמנויות למידה, נמצא כמוביל לרווחה ולהנאה רבות יותר. כאשר מחקרים מראים, שאנשים מעדיפים לבחור משימה חדשנית ומאתגרת, על פני משימה קלה שחוזרת על עצמה, אפילו ללא תגמול על ההשתתפות", לדבריה.

"מכיוון שיש לנו מוטיבציה טבעית לקראת אתגר ולמידה, חידות משתלבות בקטגוריה מהנה של תחביבים שיכולים לשפר את בריאותנו הנפשית", הוסיפה ג'ונסטון. כך שאם צלחתם את האתגר סייעתם לשיפור טווחי הקשב, הריכוז והיכולות הקוגניטיביות הכלליות שלכם. כאשר חידות מהסוג הנ"ל, שבהן צריך לאתר תמונה בתוך תמונה, תורמות גם ליכולת של המוח לפרש עמימות.

בחיים לא תצליחו לנחש את החידה הזאת (צילום: מתוך הרשתות החברתיות לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים)
ברכות לפותרי התעתוע | צילום: מתוך הרשתות החברתיות לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים