הממשל באתונה זועם על טורקיה ומאשים אותה בהפרת זכויות אדם, לאחר שעשרות פליטים נמצאו ערומים סמוך לגבולה המזרחי של יוון. בתמונות שצולמו באזור נהר האוורוס (Evros), שמפריד בין שתי המדינות, אפשר לראות יותר מ-90 פליטים עומדים ומכסים את מבושיהם לאחר שחצו את הגבול בסירות גומי.

בסוכנות פרונטקס – שמגנה על גבולות האיחוד האירופי – אישרו את הפרטים וציינו ש-92 פליטים נמצאו בזירה ביום שישי האחרון, רובם מסוריה ואפגניסטן. בינתיים, רשויות יוון הגדירו את התמונות כ"בלתי אנושיות" והפנו אצבע מאשימה אל עבר שכניהם ממזרח.

טאקיס תיאודוריקקוס, שר הפנים לשעבר של יוון, התייחס לתקרית וטען שהפליטים הובאו אל הגבול במשאיות של הצבא הטורקי, שם הם הופשטו ונשלחו בסירות גומי אל מעבר לנהר. בינתיים, באנקרה דוחים את כל ההאשמות נגדם.

פהרטין אלטון, הדובר הנשיאותי בטורקיה, הגיב להאשמות בחשבון הטוויטר שלו וטען שאלו היוונים שהפשיטו והתאכזרו אל הפליטים. "אנחנו קוראים ליוון לחדול את היחס הקשה שלה כלפי פליטים בהקדם האפשרי – ולהפסיק עם ההאשמות חסרות השחר נגד טורקיה", כתב אלטון. "עם מאמצים מגוחכים וחסרי תועלת, יוון הוכיחה לכל העולם בשנית שהיא לא מכבדת את כבודם של הפליטים בתמונות – אחרי שהחרימו את כל החפצים האישיים שלהם וגירשו אותם".

טורקיה מוכרת בתור אחת המדינות עם אוכלוסיית הפליטים הגדולה ביותר בכל העולם, חלקם עושים את דרכם לאירופה בתקווה לעתיד טוב יותר. למרות זאת, לאורך השנים גזרת נהר האוורוס הפכה למוקד חיכוך בין טורקיה ויוון – שמהווה בעצם את גבולה הדרום-מזרחי של האיחוד האירופי – והקורבנות העיקריים של המצב הם אותם פליטים ומהגרים.

"טורקיה ויוון מפרות זכויות אדם באזור נהר האוורוס על בסיס יומיומי", צוין בציוץ של ארגון זכויות האדם Mare Liberum. "בכל פעם שהפשעים האלה עולים לכותרות, זה רק מלבה את להבות השנאה בין שתי המדינות. זה אף פעם לא עוזר לקורבנות שנתקעו בלב הסכסוך". בינתיים, האו"ם קרא לחקור את נסיבות התקרית המטרידה.