אלפי מבקרים הגיעו לגן הבוטני בעיר אדלייד, אוסטרליה, וחיכו שעות בתור, רק בשביל הזדמנות להתרשם מפרח נדיר והניחוח הייחודי שלו. הלוף הענק (Amorphophallus titanium) הוא פרח שגדל רק ביערות הגשם של מערב סומטרה, אינדונזיה, ומצוי בסכנת הכחדה. על פי ההערכות, נותרו פחות מ-1,000 פרחים כמוהו בטבע. מדובר בצמח שמגיע לבגרות רק אחרי 10 שנים ולאחר מכן, פורח כל 3 שנים לכל הפחות. למרות זאת, היא מוכר ברחבי העולם בעיקר בגלל הצחנה האיומה שהוא מפיץ.

לוף ענק מפיץ באוויר ניחוחות של בשר רקוב ונבלות במטרה למשוך אליו חרקים שונים – בעיקר מיני זבובים וחיפושיות – לצורכי האבקה. רבים מכירים את הצמח בכינויו "פרח הגווייה", שניתן לו בגלל הריחות החריפים שנידפים ממנו.

מאט קולטר, האחראי על אגף הבוסתן בגן הבוטני באדלייד, הסביר שהפרח מגיע לשיא הסירחון שלו ב-24 השעות הראשונות של פריחתו ובדרך כלל נובל כעבור 48 שעות. בעקבות חלון ההזדמנות הקצרצר, יותר מ-1,500 מבקרים הגיעו לגן הבוטני ביממה האחרונה – וחיכו עד שעתיים בתור – כדי להתרשם מהפרח הנדיר.

"זה כיף גדול להראות לציבור באיזה צמח מדהים מדובר", אמר קולטר בריאיון לרשת ABC. "כמה אנשים שהגיעו אתמול בכלל לא האמינו שהפרח אמיתי. הם אמרו שהוא נראה מעשה יד אדם. הוא מאוד יפה ומרשים. רק חבל על הריח".

חוקרים ניסו בעבר לנתח את הצחנה החריפה של הפרח וגילו שהוא מדיף שורה של כימיקלים ותרכובות אורגניות שנפוצים בדגים רקובים, צואה, גרביים משומשות, שום, גבינת לימבורגר ועוד. קולטר ניסה בעצמו לתאר את הניחוח של "פרח הגווייה" ואמר: "ללוף ענק יש ריח של חולדה מתה, אבל גם של משהו שתסס – כמו גבינה רקובה. מצד שני, שמעתי בעבר הרבה שאומרים שהוא מסריח כמו דגים מתים. יש לו ניחוחות מאוד מורכבים אם חושבים על זה".