ארגוני זכויות אדם מפרסמים נתונים מדאיגים מאיראן, שם על פי הדיווחים עוברים על החוק הבינלאומי ומוציאים להורג ילדים ובני נוער. ארגון "אמנסטי" בדק ומצא כי המדינה האיסלמית מובילה בעולם מבחינת הוצאות להורג של עצורים מתחת לגיל 18, כאשר ההערכה היא שבימים אלו ממש ישנם יותר מ-80 בני נוער וילדים באגפי נידונים למוות ברחבי המדינה.

על פי עדויות של פעילי זכויות אדם הפועלים באיראן, רשויות החוק מוציאות להורג כ-100 עצורים מתחת לגיל 18 מדי שנה – רובם בסודיות מוחלטת. החוק המקומי מתיר גזר דין מוות לנערים מעל גיל 15 וילדות מעל גיל 9 שהורשעו בסדרה של עברות, כולל רצח, חטיפה, ניאוף ועברות פוליטיות. לפעמים הרשויות גם "מכופפות" את החוק על מנת שניתן יהיה להוציא להורג גם עצורים שעדיין לא הגיעו לגיל הרלוונטי.

סג'אד סנג'ארי, נער בן 15 שהורשע ברצח, היה כלוא במשך קרוב לעשור לפני שהוציאו אותו להורג בתלייה. בני משפחתו אפילו לא ידעו שעומדים להוציא לפועל את גזר הדין ונחרדו לגלות הכל רק ביום למחרת, כאשר דרשו מהם לבוא לאסוף את גופתו. סנג'ארי טען במשך כל אותם שנים כי ה"קורבן" היה אדם שניסה לאנוס אותו, אבל הדיינים לא היו מוכנים לשמוע.

במקרים אחרים דווח על כך שחוקרים מענים עצורים וכופים עליהם להודות בפשעים שלהם. ארמן עבדולאלי נעצר כשהיה בן 17 בחשד למעורבות בהיעלמות של בת זוגו. הנער נכלא בבידוד במשך חודשיים וחצי, במהלכם הוא עונה באכזריות עד שהודה במעשיו. עבדולאלי ישב 8 שנים באגף הנידונים למוות לפני שהוצא להורג בחודש שעבר.

מעבר להוצאות להורג של בני נוער וילדים, איראן מוכרת היטב גם בחוקי ה"קיסאס" ("עין תחת עין") שאחראיים לעינויים אכזריים מאחורי הסורגים של בתי הכלא במדינה. פעילי זכויות אדם טוענים שבמסגרת החוק עוקרים לאסירים עיניים, קוטעים להם גפיים, מטביעים אותם ואף מחשמלים אותם.

פיליפ לותר, בכיר ב"אמנסטי" במזרח התיכון ואפריקה, התייחס להוצאות להורג של בני נוער והגדיר אותם כהפרה בוטה של זכויותיהם של ילדים והחוק הבינלאומי. "זיהינו מגמה מדאיגה באיראן שבה הרשויות מוציאות לפועל דיני מוות על ילדים ובני נוער בסודיות מוחלטת", טען לותר. "הם לא אומרים כלום למשפחות, ככל הנראה כדי לשכך את הזעם של הקהילה הבינלאומית". על פי הנתונים, מתחילת השנה ועד ה-9 באוקטובר הוציאו להורג 299 בני אדם באיראן – רובם בתלייה.