על רקע המתיחות בין ארה"ב לסין, שמתבטאת בין היתר, בהאשמות חוזרות ונשנות של טראמפ, על כך שסין הנדסה את וירוס הקורונה במעבדה והפיצה אותו לעולם, תושבים רבים בארה"ב מדווחים על חבילות מסתוריות שהם מקבלים בדואר וכוללות זרעים שמקורם מסין. 

לפני יומיים פרסם משרד החקלאות של מדינת וושינגטון פוסט על אנשים בארה"ב שקיבלו בדואר חבילות לא רצויות של זרעים מסין, לעתים עם תווית של חבילות תכשיטים. המשרד הזהיר את התושבים לא לשתול בשום אופן את אותם זרעים, שכן הם עלולים להיות פולשניים, להעביר מחלות לצמחים מקומיים או להזיק לבעלי חיים.

בפוסט התבקשו אנשים שקיבלו חבילות זרעים מסוג זה לדווח על כך למחלקת החקלאות של ארה"ב כמקרה של הברחה חקלאית. הפוסט שותף, נכון לרגע זה, יותר מ-640 אלף פעמים.

אזהרה זו הגיעה במקביל למספר התראות ממשלתיות דומות אחרות, למשל בבריטניה ווירג'יניה. גם ניוזוויק דיווח על תושבים ביוטה שהופתעו לקבל בתיבת הדואר שלהם חבילות משונות מלאות בזרעים שעליהן כתובים דברים בסינית. 

"פתחתי את החבילה שהייתה עליה תווית שמבטיחה שיש עגילים בפנים, אך כמובן שלא היו בה תכשיטים אלא זרעים", מספרת לורי קולי, תושבת יוטה. "על החבילה היו מצוירות דמויות סיניות". קולי הייתה בטוחה שמדובר במקרה פשוט של כתובת שגויה, אך כאשר פרסמה את המקרה ברשת החברתית, גילתה שלפחות עוד 40 תושבים קיבלו חבילות דומות בשבועות האחרונים.

המטרה שמאחורי המשלוחים האלו לא ברורה. הועלו הסברים שונים החל מהברחת סמים ועד ניסיונות להערים על האמריקאים כדי שישתלו מינים פולשים במדינתם.

הסבר אפשרי נוסף שהציעה ג'יין רופ, מהלשכה לעסקים טובים יותר, הוא שמדובר בתרמית שמטרתה לזייף ביקורות של לקוחות ברשת, אשר ידוע שהן משפיעות על הצרכנים לפני הקנייה. במסגרת התרמית, חברות שולחות פריטים זולים של חברות מתחרות במוצר שלהם, ואז כותבות על המוצר ביקורות רעות ברשת בשם אותם לקוחות שקיבלו את המוצרים "הגרועים". הכל במטרה שאנשים ישנו את דעתם ויחפשו את המוצר של החברה שארגנה את ההונאה.

אתרי קניות פופולריים כמו אמזון נלחמים באותן ביקורות שקריות, אשר פוגעות באמינות האתר שלהם. יחד עם זאת, היו כמה מקרים של פושעים שקנו את המוצרים שלהם ושלחו אותם לכתובות אמיתיות של לקוחות. אחר כך הם כתבו ביקורת מזויפת בשם אותם קונים, אולם הביקורת תראה אמיתית כי הקונה "קנה" כביכול את אותו מוצר. אמזון מפתחת אלגוריתמים לגילוי אוטומטי של סוחרים אלו, אבל יחד עם זאת עדיין אנשים מוצאים פרצות ומשתמשים בהן.

בכל מקרה, נראה כי הדיווחים המסתוריים על זרעים שנשלחים מסין הם נכונים, אבל עדיין לא ברור מה עומד מאחוריהם.