באיי פיטקרן, קבוצת האיים המיושבים המבודדים ביותר בעולם, השוכן בדרום האוקיינוס השקט, מתגוררים רק 50 בני אדם. המקום הייחודי מציע אדמות ואישורי שהייה בחינם למי שמעוניין להצטרף "לקהילה הקטנה ביותר בעולם", כפי שדיווח השבוע ה"דיילי מייל". אולם למרות ההטבות שמציע האי, המתואר כ"פיסת גן עדן", נאבקים המקומיים בניסיון לגייס תושבים חדשים – כאשר הוגשה בקשת קליטה אחת  אליו עד 2015.

טוריקה כריסטיאן, בת 21 שמתגוררת באי הקטנטן, מבלה את מרבית זמנה בדיג, צלילה ובילוי כמו יתר התושבים - רובם צאצאיהם של המורדים מהספינה הבריטית באונטי (HMS Bounty). אלה יישבו את המקום ב-1790 אז היה כמעט בלתי נגיש לחלוטין, עם שפע של מזון, מים ואדמה פורייה. לדברי כריסטיאן, דור שמיני של הימאי האנגלי פלטשר כריסטיאן, שפיקד על כלי השיט המלכותי והוביל לאי תשעה אנגלים ו-18 ילידי טהיטי, אין שום דבר שלילי במקום, פרט למספר דברים בסיסיים.

View this post on Instagram

A post shared by Torika Christian (@pitkern_islen_enterprises)

לפעמים, אמרה כריסטיאן, היא תשמח שתהיה לה גישה לתור לציפורניים או למספרה, "כיוון שכל בחורה אוהבת קצת גלאם", כפי שסיפרה לעיתון. בגדול המקום מציע בית סוהר ישן שהפך למשרד תיירות, ספרייה, חדר כושר, מרכז רפואי עם חדר לטיפולי שיניים ומכשיר רנטגן בודד. כאשר נדרשת תשומת לב אחרת לבעיה רפואית, נוסעים התושבים לטהיטי. ולפי דיווחים שונים, בית הספר היחיד שהיה שם נסגר כי שני הילדים שחיו באי, מתחנכים כעת מעבר לים.

"פנינו לעוד אנשים כדי להגדיל את האוכלוסייה", אמר בעבר יליד המקום ג'קי כריסטיאן ל"טלגרף", שציין כי הם קיבלו לא מעט פניות, "אבל רק אדם אחד הגיש בקשה לעבור לפיטקרן", כאמור. "המציאות היא שאין לנו באמת עבודה להציע", הוסיף סוגיה נוספת שמקשה על מגורי קבע במקום. "תושבי האי נהגו למכור בולים כדי לגייס כספים, אבל איסוף בולים, כמובן, אינו פופלרי כפי שהיה פעם", אמר.

אין באי, אורכו שני ק"מ ורוחבו 1.5 ק"מ בלבד, נמל או מסלול המראה ראויים, כך שהגישה של תושביו לעולם החיצון תלויה בשתי אוניות שנושאות אנשים ומטענים. "בהחלט צריך להרגיש בנוח עם בידוד", אמרה כריסטיאן, שציינה כי עד שלא בילתה את שנות התיכון שלה בניו זילנד, לא הייתה ערה לחופש התנועה. "שם גיליתי שיש מוצא מתי שרוצים. אתה יכול לקפוץ על מטוס לאוסטרליה, אמריקה או לאן שתרצה".

View this post on Instagram

A post shared by Torika Christian (@pitkern_islen_enterprises)

כריסטיאן ציינה כי התושבים באי, היחיד בחסות בריטית, משתמשים בספינת אספקה שעוברת בין פיטקראן לאיי גמבייה מדי שבוע. היא עוגנת בימי חמישי ויוצאת בראשון עם תיירים ומקומיים עליה. אם פספסו אותה, הם צריכים לחכות לשבוע vct. לעתים, הם עלולים להמתין שבועות, מאחר שvספינה מפליגה לניו זילנד כל שלושה חודשים כדי להביא דואר, מזון, ציוד רפואי ומטען כללי נוסף. חלק ממנו, כמו מזון קפוא למשל, יימכר בחנות קטנה באי. אחרת המבקרים והמקומיים ייאלצו לדוג את ארוחתם.

ילידת המקום תיארה את האי המרוחק בדרום האוקיינוס השקט כמקום ייחודי לחיות בו, "כנראה הקהילה הקטנה ביותר בעולם, כך שאתה מכיר את כולם מכל כיוון. אם אני מתעוררת בבוקר ומזג האוויר טוב, אני יכולה ללכת לדוג. אם יורד גשם, אני יכולה לעסוק בגינון או פשוט להישאר בבית. חיי העבודה כאן מאוד גמישים". עוד הוסיפה כריסטיאן כי "החיים כאן נותנים לך גם תחושת עצמאות אמיתית. בפיטקרן אתה הכל: האינסטלטור, החשמלאי, המכונאי והבנאי".