כל החודש הזה של החגים מרגיש לנו כמו הזייה אחת שלא נגמרת. איזה יום היום בעצם? מי יודע. סרטונים שעלו ברשת השבוע יגרמו לכם להרגיש כמו מה שחודש שלם של חגים שיוצאים באמצע השבוע גורם להרגיש - כלומר, לא ברור. כחלק ממחקר חדש לטיפול במחלת הפרקינסון, פיתחו חוקרים מתודה חדשה ליצירה ומדידה של הזיות בבני אדם בריאים. הטכניקה תשמש ככלי לשליטה בהזיות של חולי פרקינסון.

״אנחנו יודעים כבר למעלה מ-100 שנים שהדלקת אור יכולה לגרום כמעט לכל אחד להזות״, אומר פרופ׳ ג׳ואל פירסון מבית הספר לפסיכולוגיה באוניברסיטת ניו-סאות׳ וויילס שבאוסטרליה. ״למרות זאת, האופי הלא צפוי, המורכב והייחודי של ההזויות הופך אותן לדבר כמעט בלתי אפשרי למדידה מדעית״. הטכניקה החדשה מאפשרת למדענים למדוד את חוזק ההזייה בפעם הראשונה, במקום להשתמש בתיאורים ויזואליים או ורבלים של ההוזה.

בסרטון הראשון הראו החוקרים טבעת לבנה על רקע שחור המרצדת במהירות 130 פעמים בשנייה. כל המשתתפים בניסוי היו אנשים בריאים שאינם סובלים ממיגרנות או מהפרעות נפשיות. כולם דיווחו על הופעה של בועות אפורות חיוורות בתוך הטבעת ומסתובבות סביבה, בתחילה בכיוון אחד ואז לכיוון הנגדי.

במטרה למדוד את עוצמת ההזייה, הראו החוקרים למתנדבים טבעת שנייה, הפעם עם בועות אפורות קבועות בתוכה. המתנדבים התבקשו לדווח אם בועות ההזייה היו בהירות או כהות יותר מהבועות האמיתיות, ובכך נמדדת עוצמת ההזייה.

״בעזרת המודל הזה אנחנו יכולים ללמוד על ההזיות הנגרמות אצל חולי פרקינסון, לגלות מה גורם להן, ולדעת יותר על הסימפטומים המתלווים להן״, מספר פירסון.

והנה עוד כמה סרטונים שיגרמו לכם לסחרחורת, שוב, בזהירות:

(מקור)