זהירות: הכתבה מכילה תמונות קשות לצפייה

נתיחת גופה שמנה (צילום: BBC)
מה קלמנטיין עושה פה? | צילום: BBC

כשאתה מנדב את גופתך למדע, סביר להניח ש"התרומה" שלך תתבטא בסטודנט הדיוט לרפואה, שיחתוך אותך לגזרים כדי לראות איך נראה הגוף מבפנים. האישה הזאת לא רק שתוצג לראווה מול כל האומה הבריטית, היא גם תחטוף שיימינג שמנופובי, כשגופה הוצג כדוגמא לנזקי השמנת היתר. הסרט הדוקומנטרי "השמנה – אחרי המוות", ישודר ב-13 בספטמבר ומציג בתוכו סצנה של נתיחת גופה של אישה מלונג ביץ', קליפורניה שנפטרה בשנות ה-60 המוקדמות לחייה, שקלה 108 ק"ג ותרמה את גופתה למדע.

נתיחת גופה שמנה (צילום: BBC)
תרמה את גופה, הגיעה לשידור הציבורי | צילום: BBC

האישה שהוגדרה כ"שמנה באופן חולני", נפטרה מדום לב. הפתולוגים פתחו את גופתה כדי לבדוק את העור, הלב, הכבד, הריאות והכליות שלה. ראשית, עורה היה קשה לחיתוך בשם שכבת השומן העבה והצהובה, שה-BBC לא עשו שום מאמץ לצנזר. "הייתי צריכה כוחות עצומים כדי לחתוך את הרקמות, שנצנצו בצבע צהוב זרחני", מספרת קרלה וולנטיין מהמכון הפתולוגי באוניברסיטת המלכה מרי. "זה גרם לי להיות מאוד מודעת לשומן שיש בגופי ולהשפעותיו".

נתיחת גופה שמנה (צילום: BBC)
שכבת השומן, הדבר הכי נורא שראינו בחיים | צילום: BBC

נתיחת גופה שמנה (צילום: BBC)
הלב גדול פי שניים מהממוצע | צילום: BBC

לאחר מכן הוצג הלב, שהיה רפוי מאוד, וגדול פי שניים מהממוצע הבריא, במשקל של 449 גרם. הכבד ניזוק גם הוא, והיה רך ולא בשרני. השומן הגיע גם כן לכליות, מה שגרם להן לעבוד קשה יותר, ועלול לגרום לכשל איברים ולסוכרת. הריאות היו מוצפות בנוזל בשל האירוע הלבבי. במותה חוותה ככל הנראה תחושת טביעה.

נתיחת גופה שמנה (צילום: BBC)
הכבד רך | צילום: BBC

נתיחת גופה שמנה (צילום: BBC)
השומן הגיע לכליות | צילום: BBC

לפי המחקרים, בריטניה היא המדינה ה"שמנה" ביותר באירופה. מחקר מ-2013 הציג נתון מדאיג שבו 24.9 אחוזים מאוכלוסיית המבוגרים סובלים מהשמנת יתר. אמנם זה לא הנתון המזעזע של ארה"ב של 37.5% מהאוכלוסייה, אך זה בהחלט נתון המצדיק צעדים דרסטיים של הצגת נתיחת גופה בטלוויזיה הציבורית.

נתיחת גופה שמנה (צילום: BBC)
הריאות הוצפו בנוזל | צילום: BBC

(מקור)