בתי חולים ברחבי הודו מדווחים על תופעת לוואי מדאיגה בקרב מחלימי קורונה: משרד הבריאות המקומי מדווח על עלייה חדה במקרי מוקורמיקוזיס – המוכרת גם בתור "הפטרת השחורה". נכון לעכשיו, רוב המקרים דווחו בבתי חולים בערים ניו דלהי וגוג'ראט, שם לפחות 8 מחלימי קורונה התעוורו כתוצאה מהפטרת.

תופעת הלוואי המסוכנת עלתה לתשומת לבם של בכירים במרכז האמריקאי לבקרת מחלות ומניעתן (CDC). "אנחנו מודעים למצב בהודו ומקבלים דיווחים גם מרחבי העולם על תופעת הלוואי", אמר ד"ר טום צ'ילר, ראש מדור התפרצויות פטרת ב-CDC.

במחקר שפורסם רק בחודש שעבר ב-British Medical Journal, דווח על מקרה שבו אישה הודית פיתחה את הפטרת אחרי שהחלימה מקורונה. על פי הפרסומים, התופעה לא מסכנת אנשים עם מערכת חיסונית תקינה – אך יכולה לגרום לסיבוכים בקרב אוכלוסיות מוחלשות.

הודו מוגדרת כעת בתור מוקד ההתפרצות השני בגודלו בכל העולם, עם יותר מ-22 מיליון מקרי הידבקות בנגיף. מאז התפרצות המחלה, למעלה מ-246 אלף בני אדם מתו ברחבי המדינה – יותר מ-80 אלף מהם רק מאז סוף חודש מרץ האחרון.

נכון לעכשיו עדיין לא ברור מה גורם להופעת הפטרת, אך למומחים יש סברה שזה קשור לטיפול שניתן לחולים. ד"ר אנה ק. יפה, מומחית לאפידימיולוגיה, התייחסה לסוגייה בשיחה עם אתר Newsweek ואמרה: "סביר להניח שהפטרת מתפתחת בגלל טיפול בסטרואידים, שגורמים לעיתים להיחלשות המערכת החיסונית".

בית חולים אחד בעיר גוג'ראט, מערב הודו, דיווח על מקרה של מוקורמיקוזיס כבר בחודש דצמבר. מאז, דווח על לפחות מקרה אחד ביום של "הפטרת השחורה" ברחבי תת היבשת –והודו היא לא המדינה היחידה שבה דווח על מוקורמיקוזיס.

ד"ר צ'ילר דיווח על מספר מקרים של "הפטרת השחורה" בארה"ב. הוא הוסיף: "קשה לנו מאוד לעקוב אחרי המצב במדינה, אבל קיבלנו כבר דיווחים מבתי חולים ברחבי ארה"ב. למזלנו, מסתמן שהפטרת מתפתחת פה רק במקרים נדירים. למרות זאת, חשוב לוודא שרופאים יהיו מודעים לתופעת הלוואי הזו, שכן מוקורמיקוזיס עשויה לגרום נזק בלתי הפיך ואפילו למוות".