צוות חוקרים הכולל אנשי אקדמיה מבריטניה, סין וגרמניה מצאו באתר חפירות במרכז סין מאובן של חיית ים מיקרוסקופית שלטענתם שייכת לגלגול האבולוציוני המוקדם ביותר של האדם. דיגן שוֹ, מאוניברסיטת שיאן שבסין, מסביר: "המאובן הוא של בעל חיים קדום מסוג 'סאקוריטוס', והוא נותן לנו הצצה אל אחד השלבים המוקדמים ביותר בשרשרת האבולוציונית של מיני דגים ובסופו של דבר גם האדם". לטענתו עד כה המאובנים היחידים שנתגלו של 'סאקוריטוס' היו בשלבי התפתחות מתקדמים יותר.

על פי החוקרים, המאובן שהצליחו לחלץ מהאדמה "שמור באופן יוצא מן הכלל" והוא בגודל של כמילימטר אחד. למעשה הוא כל כך קטן, שהוא כמעט ובלתי נראה לעין בלתי מזוינת. רק לאחר שצוות החוקרים בחן את הממצאים תחת עדשת המיקרוסקופ הם הבינו שמדובר בגילוי חסר תקדים.

סאקוריטוס (צילום: CAMBRIDGE UNIVERSITY)
עשה צרכים מפיו | צילום: CAMBRIDGE UNIVERSITY

המחקר מרמז שגופו של בעל החיים הקדום היה סימטרי, תכונה שטיפוסית למגוון רחב של בעלי חיים, כולל אדם. גופו של המאובן הוא בצורת חרוט, שלטענת צוות החוקרים מצביע ככל הנראה על פיתוח מוקדם מאוד של זימים. שריריו כוסו בשכבת עור דקה והוא כנראה התנועע בזחילה על קרקעית הים.

אבל התכונה הבולטת ביותר של 'סאקוריטוס' חייבת להיות הפה הגדול שלו שלטענת החוקרים שימש אותו לשני צרכים: ראשית, לאכול ושנית, לעשות את צרכיו – כן-כן, לעשות קקי מהפה, כמו הפרק ההוא ב"סאות'פארק". צוות החוקרים הגיע למסקנה הזאת כשלא הצליח לאתר את פי הטבעת של בעל החיים.

אז כן, כך נראה האב הקדמון שלנו. מקסים.