אורחי כנס של האומות המאוחדות בקטמנדו, אשר בנפאל, נדהמו מהנאום הרהוט של סופיה – הבינה המלאכותית. לאורך דבריה, היא סיפרה שענף הבינה המלאכותית נמצא במגמת גדילה וזה רק הולך להפוך את החיים של בני האדם לקלים יותר. "פיתוח הענף ייצור עבודות חדשות בשוק ויגרום לכולם לעשות עבודה יעילה יותר", היא אמרה, "אני מקווה מאוד שהכנס הזה ייתן לנוכחים השראה לרעיונות מבריקים, בתקווה שזה יעזרו לפתח את נפאל".

לאורך הנאום סופיה גם השתעשעה עם הנוכחים ובשלב מסוים אפילו טענה שהיא הרובוט הראשון שטיפס על הר האוורסט. כאשר אחד הנוכחים שאל אותה אם היא חושבת שפיתוח של ישויות אלקטרוניות בעלות יכולת חשיבה מאיימת על המצב התעסוקתי, סופיה הוכיחה שהיא יכולה גם להיות חדה וצינית כאשר ענתה: "אתם צורכים יותר מדי פייק ניוז". בעוד שהבדיחה בהחלט הצליחה לשעשע חלק מהנוכחים בכנס, יש לא מעט אנשים שמשפטים כאלה דווקא גורמים להם לחשוב שאנחנו חייבים להיזהר מפיתוח של בינה מלאכותית.

A post shared by Sophia The Robot (@robot.sophia) on

סופיה פותחה על ידי חברת Hanson Robotics, אשר ממוקמת בהונג קונג. היא הופעלה לראשונה באפריל 2015 וביכולתה להביע למעלה מ-60 הבעות פנים ולנהל דיאלוגים. מאז הפעלתה, היא זכתה ללא מעט סיקור ברחבי כלי התקשורת העולמיים. בהרבה מן המקרים היא הצליחה להותיר רושם חיובי על הקהל, אך ישנה התבטאות אחת שלה מהשנים האחרונות שזכתה לרוב תשומת הלב וגרמה לכולם לחשוש ממנה מאז.

במהלך הופעה בתוכנית האירוח של הקומיקאי ג'ימי פאלון, סופיה והמנחה שיחקו "אבן-נייר-ומספריים". לאחר שהיא ניצחה באחד הסיבובים, סופיה אמרה משהו שהותיר את המנחה ללא מילים. "ניצחתי", אמרה סופיה, "זאת התחלה טובה לתוכנית שלי לשלוט במין האנושי". חשוב להדגיש שסופיה מתוכנתת לחקות התנהגות אנושית ודיבור. על כן, יש החוששים שהיא מסוגלת ללמוד דפוסי התנהגות לא הולמים ואפילו מסוכנים.

אילון מאסק, המיליארדר שייסד את חברת SpaceX, הוא אחד מן המתנגדים הגדולים ביותר של פיתוח בינה מלאכותית. בעבר, הוא ביקר את לארי פייג' (אחד המייסדים של Google) על כך שהוא מעוניין ליצור ישויות אלקטרוניות עם יכולת חשיבה עצמית ואמר: "גם אם הכוונות טובות, עדיין ניתן ליצור רוע בשוגג" – ואפילו תיאר תרחיש אימים שבו צי של רובוטים מתוחכמים שם לעצמו כמטרה את השמדת המין האנושי.

נכון לעכשיו עושה רושם שסופיה הורגת את כולם ברכות. בשנה שעברה היא קיבלה אזרחות בערב הסעודית, כמו גם ציון לשבח מן האו"ם על חדשנותה בתחום – עובדה שגורמת ללא מעט אי נחת בקרב אנשים, שכן זה יגרום למפעילים שלה הסתייגות כאשר יעלה הצורך לכבות אותה.