חוקרים מקליפורניה (ארה"ב) פיתחו סגסוגת, נטולת שם בשלב הזה, שתשמש בעתיד ככל הנראה להרכבת רכבי חלל. מדובר במתכת כל כך קלה, שהיא באמת מונחת על הסביון האביבי (בתמונה), המוכר גם בשם פרח סבא, מבלי למחוץ אותו.

מיקרוסריג מתכתי (צילום: popsci.com)
התמונה הזו אינה מעובדת בפוטושופ | צילום: popsci.com

במשקל של פחות מעשרה מיליגרמים לסמ"ר המיקרוסריג משתלב בקטגוריית המתכות אולטרה-לייט. למען הסר ספק, קיימים לא מעט חומרים בטווח הזה אך הם מורכבים בצורה כמעט אקראית, מה שמוריד משמעותית את רמת העמידות שלהם, את יכולת פיזור האנרגיה והקשיחות של הסגסוגת הייחודית. או במילים אחרות, הסוד פה הוא במבנה.

רוצים עוד הרבה סיפורים מעניינים, משעשעים, מרגשים ומטורפים? תנו לייק בפייסבוק

אם מתבוננים מקרוב אפשר לראות את התבנית המסורגת - סדרה של צינורות חלולים בעלי צפיפות גבוהה - המאפשרים למיקרוסריג להיות קל ועדיין חזק, בדומה לעצמות החלולות של הציפורים המאפשרות להן לעוף. המתכת עמדה במבחן דחיסה בצורה מדהימה, הצליחה לעמוד בלחץ רב ולחזור ל-98 אחוזים מהגובה המקורי שלה.

עם זאת, המיקרוסריג המתכתי נשא בתואר החומר המוצק הקל בעולם רק כשנה. למרות שהוא עדיין מנצח כל חומר אחר שקיים במכלול היתרונות שלו: גם חוזק, גם יכולת עמידה בלחץ וגם משקל, באוניברסיטאות של המבורג וקייל (גרמניה) כבר פיתחו את האיירוגרפיט - חומר מבוסס פחם השוקל רק 0.2 מיליגרמים לסמ"ר.

(מקור)