נגיף הקורונה חי לצידנו כבר לא מעט זמן, כאשר על פי על הממצאים הוא התגלה לראשונה בעיירה ווהאן שבסין, ומשם התפשט בכל העולם. על פי הדיווחים בחודשים הראשונים של התפשטות הקורונה, האדם הראשון שידוע שנדבק בנגיף היה רואה חשבון, שפיתח תסמינים שמונה ימים מאוחר יותר ממה שדווח תחילה. אך כעת מחקר חדש מטעם כתב העת Science שפורסם בחמישי האחרון, חושף שצוותי המחקר טעו בקשר למקור ההדבקה הראשוני בין בני האדם.

על פי הממצאים, הנדבק הראשון היה בכלל אישה, עובדת בשוק בווהאן שמכרה פירות ים. מייקל וורוביי, ראש מחלקת אונקולוגיה וביולוגיה אבולוציונית באוניברסיטת אריזונה ומחבר המחקר סיפר על מי שחשבו שהוא הנדבק הראשון: "אותו גבר גר במרחק של 30 ק"מ מהשוק ולא היה לו שום קשר אליו. הוא כנראה נדבק באמצעות העברה קהילתית לאחר שהנגיף החל להתפשט בווהאן".

לפי ממצאי המחקר, הגבר עליו דווח שהוא החולה הראשון, פיתח תסמינים הקשורים בנגיף כמה ימים לאחר שמספר עובדים בשוק הונאן כבר הפגינו סימני זיהום, וקובע שהמקום עצמו היה המקור להתפרצות הראשונית של המחלה.

הוויכוח על ראשיתה של התפרצות הקורונה נע סביב שתי תיאורית: בריחה במעבדה או זליגה מבעלי חיים. מחקרים זיהו שהנגיפים קשורים בקשר הדוק בעטלפים השוכנים במערות בצפון לאוס ובקמבודיה. בנוסף, נמצא שבעלי חיים הרגישים לזיהום נמכרים בשווקים בווהאן, כולל במרכז הואנן.

וורובי הוסיף כי "שום יונק חי שנאסף בשוק הונאן או בכל שוק אחר, לא עבר בדיקה לאיתור וירוסים הקשורים בקורונה. דגימות חיוביות ונתונים אפידמיולוגיים נוספים יכלו לסייע לפתור את המקרה כשהתרחש. מניעה של מגיפות עתידיות – תלויה במאמץ הזה".