ילד שותה כוס מים (צילום: Creativestock, Istock)
מוכנים לקחת סיכון? | צילום: Creativestock, Istock

חוקרים מאוניברסיטת הרווארד פרסמו מאמר מעורר דאגה בכתב עת מדעי המנתח 24 מחקרים, שכולם הגיעו למסקנה כי פלואוריד במי השתייה פוגע"באופן משמעותי" במנת המשכל של ילדים. במדינות רבות בעולם, וגם בישראל, עדיין מוסיפים את הכימיקל למי השתייה בטענה שזה מונע עששת.

"לילדים באזורים עם רמת פלואוריד גבוהה יש מנת משכל נמוכה משמעותית מאלו שגרו באזורים עם רמות נמוכות של פלואוריד במים", כתבו החוקרים שהביעו בנוסף גם חשש שהפלרת מי השתייה גורמת לנזק מוחי בלתי הפיך אצל ילדים שטרם נולדו: "הפלואוריד חודר בקלות לשליה ומגיע למוח המתפתח שרגיש הרבה יותר לנזקים ממוח בוגר וזה עלול להוביל לפגיעה קבועה".

רוצים עוד הרבה סיפורים מעניינים משעשעים, מרגשים ומטורפים? תנו לייק בפייסבוק

המחקר פורסם בתאריך 20 ביולי בכתב העת של המכון האמריקני הלאומי לבריאות וסביבה וקרא לערוך מחקרים נוספים בנושא. "פלואוריד גורם לנזק מוחי כמו עופרת וכספית", הסביר הבכיר מבין כותבי המאמר, פרופסור פיליפ גרנדז'אן מהרווארד. "ההשפעה של כל רעלן אולי נראית זניחה אבל הנזק לאוכלוסייה יכול להיות רציני - בעיקר כשמדובר בדורות הבאים".

בארה"ב התארגנה קואליציה רחבה של עורכי דין, רופאים, רופאי שיניים ופעילים הדורשים כבר זמן רב להפסיק להוסיף פלואוריד למי השתייה של הציבור והמאמר הזה נותן להם רוח גבית רצינית. "זה חסר טעם להמשיך להעמיד את ילדינו בניסוי", אמר עורך הדין פול ביבר, נשיא הקואליציה של מדינת ניו יורק נגד הפלרה. "גם אם הפלרת המים מסייעת לצמצום נזקי השיניים, בריאות השן חשובה פחות מבריאות המוח".

(מקור)