הנחיות משרד הבריאות בצל התפרצות הקורונה מורות לתושבים לשמור על ריחוק חברתי, היגיינה אישית ולהישאר בבתים – אך מהן ההשפעות של אותן הנחיות לטווח הארוך? ובכן, מומחים למדעי החברה ברחבי העולם סבורים שהתפרצות הנגיף הקטלני כבר גורמת לשינויים מהותיים בהרגלים של כולנו.

"אני חושב שכולנו נהיה קפדנים יותר בכל הנוגע לשטיפת ידיים והיגיינה אישית", טוען פרופסור רוברט דינוול, מומחה למדעי החברה באוניברסיטת נוטינגהם טרנט. "לדעתי אנחנו לא נתמיד בהרגלים של ריחוק חברתי, למרות שרובנו מקפידים על זה הרבה יותר מאז התגבשות תנועת ה-#MeToo. אמנם לא נשמור מרחק של שני מטרים אחד מהשני, אבל אני משוכנע שאנחנו לא נתחבק בתדירות גבוהה בעתיד".

View this post on Instagram

A post shared by World Health Organization (@who) on

חוקרים אחרים סבורים שככל שהנחיות הסגר יישארו הרבה יותר זמן, כך נראה פחות-ופחות אינטראקציות גופניות בעתיד – מה שעלול להיות פוגעני לדורות הבאים. "יש סיבה לכך שתינוקות נפגעים מבחינה מנטלית ופיזית כשהם לא חווים מספיק מגע אנושי", סיפרה פמלה פרסקי, מומחית למדעי החברה מאוניברסיטת שיקאגו.

היא מוסיפה: "כבר עכשיו אנחנו רואים שאנשים כמעט ולא לוחצים ידיים אחד לשני. בני אדם חייבים מגע עם אחד עם השני בשביל ליצור אינטימיות בצורה כזו או אחרת. זה חשוב לבריאות הנפשית והפיזית שלנו" – אם כן, מה ניתן לעשות בשביל להפחית את הפגיעה הזאת?

מומחים טוענים שהתשובה המתבקשת להוראות המאתגרות של משרד הבריאות טמונה בפיתוחים טכנולוגיים שונים. דינוול ופרסקי סבורים כי שימוש באפליקציות שונות בשביל לשמר את הקשר עם בני משפחה וחברים בתקופה הזו עשוי להיות קריטי למצבנו הנפשי.

זה יכול להיות שיחת וידיאו, משחקי מחשב ברשת או אפילו שיחות טלפון פשוטות, כל דבר שיעזור לכם לשמור על קשר עם אנשים מחוץ לכותלי הבית שלכם – רק ככה נצליח לצלוח את התקופה הזו בלי לאבד את השפיות שלנו.