צמד מדענים מבריטניה הדהימו את קהילת האסטרונומיה אחרי שטענו כי הגלקסיה שלנו היא ביתם של עשרות מיני חייזרים שונים. מחקר חדש של פרופסור כריסטופר קונסיליס, מאוניברסיטת נוטינגהם, קבע כי קיימים בגלקסיית שביל החלב יותר מ-30 סוגים שונים של חיים אינטליגנטיים על כוכבי לכת שונים – לא כולל אלו על כדור הארץ.

ממצאי המחקר שלהם מתבססים על הנחת היסוד כי החיים על פני אותם כוכבי לכת מתפתחים בצורה דומה לאלו על כדור הארץ. כלומר, שלוקח לחיים אינטליגנטים עד 5 מיליארד שנים להתבסס על פני הכוכב ולפתח טכנולוגיה בעלת יכולת לשלוח אותות אל החלל החיצון.

View this post on Instagram

A post shared by NASA (@nasa) on

"צריכים להיות לפחות כמה עשרות ציווליזציות ברחבי הגלקסיה שלנו, בהנחה שהם התפתחו בצורה שדומה לנו", אמר פרופסור קונסיליס. "הרעיון היה להסתכל על האבולוציה שלנו, אבל בקנה מידה קוסמי. קראתי לקונספט הזה 'הגבול האסטרוביולוגי הקופרניקאי'".

החוקר הבריטי הוסיף כי אם הטכנולוגיה של אותן ציוויליזציות החזיקה מעמד כמו שלנו, אז צריכים להיות כ-36 מינים שונים של חיים אינטליגנטים ברחבי גלקסיית שביל החלב. למרות זאת, הוא הדגיש שהמרחק שמפריד בינינו ובינם אדיר ומהווה מכשול משמעותי ביצירת קשר.

View this post on Instagram

A post shared by NASA (@nasa) on

להערכתו של פרופסור קונסיליס, המרחק הממוצע בין אותם ציוויליזציות עומד על כ-17 אלף שנות אור. משמעות הדבר היא שאיתור אותות הקשר שלהם עם הטכנולוגיה של ימינו היא משימה כמעט בלתי אפשרית. כמו כן, הוא הוסיף שממצאי המחקר מרמזים לא רק על כמות המינים האינטליגנטים ששוכנים בגלקסיה שלנו – אלא גם נותנים הצצה אל העתיד שלנו על פני כדור הארץ.

פרופסור קונסיליס מסכם: "אם נמצא חיים אינטליגנטים בחלל החיצון, אז זה אומר שהמין האנושי מסוגל לשרוד יותר מכמה מאות שנים. מצד שני, אם אין שם שום דבר זה מעמיד את הקיום שלנו על פני האדמה, לטווח הרחוק, בסימן שאלה גדול מאוד".