סוניטה וויליאמס וקווין פורד (צילום: נאס"א)
סוניטה וויליאמס וקווין פורד | צילום: נאס"א

אצלנו אם אתם לא מגיעים לקלפי אין לכם זכות הצבעה, אבל בניגוד לישראל בארה"ב לכל אזרח יש זכות לבחור את מנהיגו העליון מכל מקום בעולם - גם מחוץ לכדור הארץ, למזלם של שני האמריקנים על סיפונה של תחנת החלל הבינלאומית, מפקדת המשלחת ה-33 סוניטה וויליאמס ומהנדס הטיסה קווין פורד.

הם חולקים את ביתם בחלל עם עוד ארבעה אסטרונאוטים מיפן, רוסיה ואוקראינה וכפי שבוודאי הבנתם, אף אחד לא שולח קלפי ומשגיחים מטעם המפלגות אליהם. בפועל מתקיימת הצבעה נפקדת וכנראה שאין סיטואציה רלוונטית יותר לפתגם "מה שרואים משם לא רואים מכאן".

רוצים עוד הרבה סיפורים מעניינים, משעשעים, מרגשים ומטורפים? תנו לייק בפייסבוק

אז איך זה עובד בפועל? האסטרונאוטים המתגוררים במעבדה המקיפה את כדור הארץ יקבלו גרסה דיגיטלית של פתקי ההצבעה ממרכז הבקרה ביוסטון (ארה"ב). אחרי שהם יסמנו את בחירתם, הפתקים יישלחו חזרה לכדור הארץ באותה הדרך, מבלי שאף אחד חוץ מהם יידע במי הם בחרו.

תחנת החלל הבינלאומית (צילום: ויקיפדיה)
תחנת החלל הבינלאומית | צילום: ויקיפדיה

לכאורה משימה שאפשר היה לעשות בשיחה פשוטה עם יוסטון אבל החוק האמריקני גם מגן על זכותם של האסטרונאוטים לחשאיות והעסק הופך לקצת פחות פשוט. "הם שולחים את הפתקים חזרה למרכז הבקרה", הסביר בקצרה דובר מרכז הפיקוח של נאס"א. "זו קלפי דיגיטלית מאובטחת שנשלחת ישירות לרשויות ההצבעה".

ההצבעה הזו מתאפשרת תודות לחוק טקסני משנת 1997 (כמעט כל האסטרונאוטים של נאס"א גרים בעיר יוסטון או בסביבה) ונעשה בו שימוש לראשונה באותה שנה על ידי דייוויד וולף, שהיה על סיפון תחנת חלל מיר הרוסית באותה העת.

(מקור 1, מקור 2)