חברת סטארט-אפ הולנדית מתכננת לבצע ניסוי ראשון מסוגו בחלל שמטרתו לגבש את הדרך הטובה ביותר לבצע לידה מחוץ לאטמוספרה של כדור הארץ. על פי הדיווחים, הניסוי נמצא כרגע בשלב התיאורטי, אבל הם נערכים להגיע לשלב המעשי במהלך העשור הקרוב.

מי שחתומה על גיבוש הניסוי היוצא דופן (שלא לומר מופרע) היא חברת SpaceLife Origin, אשר מגדירה אותו בתור "פוליסת הביטוח של המין האנושי". דובר החברה סיפר כי הם מקווים לערוך את הלידה בחלל החיצון, במרחק של 250 ק"מ מעל פני האדמה. נכון לעכשיו, עדיין אין להם מקורות מימון, מעבורת שתטיס אותם לחלל או אפילו נסייניות שהסכימו להשתתף בניסוי – אבל הם מקווים לבצע אותו עד שנת 2024.

גורמים בחברת SpaceLife Origin טוענים שהיערכות ללידה בחלל היא הכרחית לעתיד של המין האנושי. לטענתם, תרחיש שבו האדם יאלץ לנטוש את כדור הארץ הוא לא בלתי מתקבל על הדעת ובמצב כזה, חשוב לגבש תוכנית פעולה לצורך לידה ללא כוח משיכה – אתגר לא פשוט בלשון המעטה.

בזמן ההמראה מכדור הארץ, אסטרונאוטים חווים פי 3 מכוח המשיכה ולעיתים אפילו כפול מזה – מה שיכול להיות קטלני עבור העובר ואמו. בהנחה ששניהם ישרדו את ההמראה, מומחים עדיין חוששים מפני פגמים מולדים. מחקרים שבדקו את ההשפעות של חוסר בכוח המשיכה על עוברים של חולדות גילו שהם נולדים עם פגמים במערכת שיווי המשקל שלהם. למעשה, מסתבר שכוח המשיכה מהווה פקטור משמעותי בתהליך הלידה.

לידה ללא כוח המשיכה תהיה מאתגרת מאוד עבור היולדת, שככל הנראה תתקשה לתפקד בשלב הלחיצות – אפילו אם היא מאובטחת לדופן המעבורת. כמו כן, הנוזלים הגופניים שמעורבים בתהליך כנראה גם יתעופפו ברחבי החללית ויהיה מאוד לא נעים. בהנחה שהלידה כן תעבור בהצלחה, עדיין יש את הטיסה המטלטלת בחזרה אל כדור הארץ – שהיא אידיאלית בקושי עבור אדם מיומן, שלא לדבר על אישה שעברה לידה או תינוק שזה עתה נולד.

למרות כל הקשיים הללו, אנשי SpaceLife Origin משוכנעים כי הניסוי הזה הכרחי לקיומו של המין האנושי. למעשה, הם כל כך משוכנעים בהכרחיות שלו, שהם בטוחים שאם הם לא יבצעו אותו אז חברה אחרת כן – ועל זה נאמר: "שיהיה לנו בהצלחה".