רוצים להשאיר חותם בהיסטוריית חקר החלל? (צילום: נאס"א)
פועלי הבניין המוכשרים ביקום | צילום: נאס"א

בשנים האחרונות מנסה נאס"א לחקור את מאדים לעומק כדי להכין את הקרקע להתיישבות אנושית, אבל מעבר ללמידת תנאי השטח והתנאים האטמוספריים - צריך גם ממש להכין את הקרקע. החודש החל הרובר "קיוריוסיטי" לנתח את הרכב הקרקע ובעתיד נוכל אולי לשלוט בהרכב.

כשחושבים על התיישבות בכוכב הלכת האדום, מיד עולה לראש תמונה של מבנים דמויי בועות המכילים ביוספרה המספקת סביבה עשירה בחמצן, מזון וכל מה שצריך כדי לחיות בסביבה עוינת ונטולת חיים, אבל בסופו של דבר אי אפשר יהיה להוביל את הכול מכדור הארץ, ובעלות של כמה עשרות אלפי שקלים לכל קילו שנשלח לחלל - השיטה היעילה ביותר לעודד פיתוח על מאדים היא למצוא דרך לייצר שם את חומרי הבניין.

רוצים עוד הרבה סיפורים מעניינים, משעשעים, מרגשים ומטורפים? תנו לייק בפייסבוק

אנדרה בורניר ולין רוטשילד מנאס"א עובדים בימים אלו, יחד עם צוות הפיתוח שלהם, על פרויקט ייחודי שמטרתו היא יצירת חומרי הגלם הללו שישמשו בעתיד לבניית הבסיס הראשון על מאדים. וכדי ליצור את חומרי הבנייה - בלוקים וטיח - בצורה הזולה והנוחה ביותר הם הינדסו "חרקי חלל" שירדו בסביבה עוינת, יאכלו את הפסולת של האסטרונאוטים ויפיקו חומרי בניין.

מארס אחד (צילום: gizmag.com)
כמה שיותר פיפי - יותר בלוקים | צילום: gizmag.com

חרקי החלל יבוססו על מיקרו ארגניזמים בשם "בצילוס פסטורי" (Bacillus pasteurii) שלא שוקלים כמעט כלום, כמעט לא תופסים נפח ומה שהם יודעים לעשות הכי טוב זה להפוך חול חופשי לאבן חול.

המשמעות היא שניתן יהיה לשגר אותם למאדים בכמויות אדירות, לאפשר להם להתרבות שם ותוך זמן קצר לעמוד בראש צבא גדול של פועלים חרוצים המייצרים חומרי גלם לבנייה בלי הפסקה.

את השתן של האסטרונאוטים הם מסוגלים לפרק ואת האמוניה שתתקבל להפוך למלט מסידן פחמתי, ובשילוב עם האבק שנמצא על כוכב הלכת ליצור גם טיח. בתום התהליך כל החומרים יתקשו ויהפכו ללבנים, שישמשו בעתיד לבניית הבסיס של נאס"א.

התכנית הזו אמנם שאפתנית, אבל היא רק קצה הקרחון כשמדברים על מושבות של אורגניזמים מועילים על מאדים. צוות המחקר מאמין שבעתיד אפשר יהיה להקים גם מושבות שייצרו שמן, פלסטיק ואפילו דלק מהפסולת שנמצאת על כוכב הלכת האדום.

(מקור)

>> האם החיים על מאדים יהפכו לתכנית ריאליטי?