חוקרים ברחבי העולם חוששים כי תחנת החלל הראשונה של סין עלולה לפגוע במרכזים הומי אדם עם כניסתה לכדור הארץ. תחנת Tiangong-1 ננטשה בתחילת 2016 ולאורך השנים יצאה משליטה. כיום, ההערכה היא שהתחנה תחדור את האטמוספרה בשבוע שבין ה-30 למרץ ל-6 לאפריל ותתרסק איפשהו על פני כדור הארץ.

מאז החדשות המדאיגות, חוקרים של קהילת המדע מנסים להיערך לאירוע ולחשב איפה התחנה תתרסק. עכשיו יש תשובות: מחקר שנערך במכון Aerospace שבקליפורניה, קבע כי רוב הסיכויים שהתחנה תפגע בנקודה על פני כדור הארץ שנמצאת כ-4,500 ק"מ דרומית או צפונית לקו המשווה – והחדשות האלה מדאיגות לא מעט אנשים.

בהנחה שתחנת החלל תפגע בנקודה צפונית לקו המשווה, ישנן לא מעט ערים ברחבי אסיה, אירופה ואמריקה הצפונית שנמצאות בסכנה פוטנציאלית. הערים שנמצאות בסכנה כוללות את בייג'ינג, סוצ'י, איסטנבול, רומא, ברצלונה, ניו יורק, פורטלנד ועוד. היה והתחנה תפגע דרומית לקו המשווה, אז רוב הסיכויים שהיא תפגע באוקיינוס השקט, ההודי או האטלנטי. למרות זאת, קיים עדיין סיכוי שהיא תפגע בשלושה מוקדים הומי אדם, כגון העיירה הארגנטינאית טרלאו.

סיבה נוספת לדאוג בנוגע להתרסקות תחנת החלל היא העובדה שהיא מכילה מטען רעיל במיוחד. על פי דיווח של אתר החדשות הבריטי Dailymail, התחנה מלאה בחומר כימי שנקרא הידרזין (Hydrazine), אשר משמש כדלק למעבורות חלל. כמו כן, הוא ידוע בתור חומר שעלול לגרום לבצקת ריאות, התקפי שבץ ותרדמת בחשיפה קצרה – חשיפה ארוכה לחומר עלולה לגרום לכשל של מערכת העצבים וסרטן.

למרות החדשות המדאיגות, בכירים בחברת Aerospace מבקשים להדגיש כי הסיכוי להיפגע מן המעבורת קלושים. בהודעה שנמסרה ממחלקת הדוברות של החברה נכתב: "הסיכוי שאדם יפגע על ידי Tiangong-1 שוות ערך ל-1 חלקי מיליון מהסיכויים שמישהו יזכה בלוטו". כמו כן, מחלקת הדוברות מדגישה כי בכל ההיסטוריה של טיסות חלליות, לא היה אדם אחד שנפצע כתוצאה מחדירה של עצם אל האטמוספרה והתרסקותו על פני כדור הארץ.