כבר שנים שחוקרים מפתחים שיטות להפוך שפכי מזון למקור אנרגיה חיוני וחסכוני. אמריקאים מבזבזים כמויות אדירות של מזון, עד 40 אחוז מהמזון שלהם מידי שנה, כמויות אלו יוכלו בעתיד לשמש כמקור אנרגיה חשמלי.

 

כעת צוות חוקרים באוניברסיטת קורנל, אותם מוביל החוקר הישראלי רועי פוסמניק, מצא דרך חדשה למנף כמעט את כל האנרגיה בשפכי מזון, והמעט שיישאר יוכל להיטמן בקרקע. החוקרים "בישלו" בלחץ את השאריות, ויצרו נוזל גולמי, אותו הפכו לדלק אורגני. מה שנשאר לבסוף מתפרק לגז מתאן אותו ניתן לשרוף על מנת ליצור חשמל או חום.

רועי פוסמניק מספר: "מזון שנזרק צריך להיות בעל ערך רב, אנחנו מתייחסים אליו כאל משאב שניתן לשווק". פיתוח זה מגיע בעת בה מדענים ממשיכים לחקור את התפקיד של פסולת ביצירת אנרגיה נקייה בעתיד. חוקרים החלו להשתמש בדלק אורגני כמקור לתדלוק רכבים או מטוסים, בנוסף דלק ממקור אורגני יכול לשמש כמקור לחשמל. כיום, פסולת מזון שטמונה במזבלות פולטת 18 אחוזים מגז המתאן, תהליכי ייצור אנרגיה משפכי מזון יועילו לבני אדם ולכדור הארץ כיוון שלא רק שהם ישמשו מקור אנרגיה חלופי חדש אלא הם גם יתרמו להפחתת שחרור הגזים הרעילים לאטמוספירה ולהאטה בשינוי האקלים.