מצוק בשמורת הטבע שאנגונג'יה שבמחוז חוביי בסין מכיל למעלה מ-700 ארגזי עץ הפך למקלט האחרון עבור דבורי הדבש הסיניות – דבורי בר שנמצאות בסכנת הכחדה.

ייצור דבש קיים בסין לפחות מהמאה השנייה לספירה, וכמחצית מאספקת הדבש בעולם מגיעה מהמדינה האסייתית, אך מעטים יודעים שמעל 80% מאוכלוסיית הדבורים שמקורן בסין נכחדה כעת.

הכנסת דבורת הדבש האירופית (Apis Mellifera) נחשבת לגורם העיקרי לירידה הדרסטית במספרן של הדבורים הסיניות. הדבורה האירופית הביאה מחלות ויראליות והתברר כי היא תוקפת את הכוורות של הדבורים הסיניות ומפריעה לטקסי ההזדווגות שלה.

כיום, דבורת הדבש הסינית (Apis Cerana Cerana) מופיעה כמין בסכנת הכחדה, והכוורות התלויות בצוק של שמורת הטבע שאנגונג'יה מהוות את אחד המקדשים המוגנים הבודדים במדינה.

מקדש הדבורים הייחודי הזה, הידוע בכינויו "קיר הכוורות", מורכב מיותר מ-700 ארגזי עץ הניצבים בצד קיר מצוק תלול, כ-4,000 רגל מעל פני הים. הקופסאות נועדו למשוך את דבורי הבר של האזור להתמקם בהן, ורובן אכן מאוכלסות על ידי משפחות של אלפי דבורים בכל זמן נתון.

מכיוון שהכוורות ארוזות כל כך בצפיפות, כדי להגיע לאלה שתלויות גבוה הכוורנים צריכים להשתמש בקופסאות התחתונות כשלבים, תוך ניסיון לשמור על שיווי המשקל. לכוורות הקרובות לפסגה ניתן להגיע רק באמצעות חבל, מראש הצוק. זו משימה קשה, אך הכרחית, שכן מיקומן של הכוורות במקום בלתי נגיש נועד להגן על הדבורים ועל הדבש שהן מייצרות מפני דובים.

מה שהופך את שמורת הטבע שאנגונג'יה למיוחדת כל כך לגידול דבורים היא הימצאותם של מספר אזורי אקלים שונים - סובטרופיים, ממוזגים חמים, ממוזגים וקרים - באזור אחד, המבטיח בעצם צמחייה מגוונת מאוד (מעל 1,131 מיני צמחים) ובעלי חיים.