תגלית ראשונה מסוגה בצפון-מערב קנדה: חוקרים חשפו שרידים של גורת ממותה שמתה לפני עשרות אלפי שנים ונקברה באדמת הפרמפרוסט של מדינת יוקון. הגורה, שקיבלה את הכינוי "נון צ'ו גא" (תרגום: גורה גדולה, בשפת ההָאן של השבטיים שחיים באזור), התבררה מאז להיות מסוג ממותה צמרית שנכחדה בסוף עידן הקרח האחרון שהסתיים לפני 4,000 שנה.

התגלית נחשפה ביום שלישי האחרון כאשר כורה זהב שפעל בנחל יוריקה בקלונדייק, אזור דוסון סיטי, פגע בה עם הדחפור שלו. עד מהרה, צוות פלאונטולוגים הוזעקו למקום וקבעו שמדובר בגורת ממותה שמתה ככל הנראה לפני 30 אלף שנה והראשונה שנמצאה אי פעם בשלמותה לא רק בקנדה – אלא בכל יבשת צפון אמריקה.

הפעם האחרונה שמצאו בצפון האמריקה שרידי ממותה צמרית במצב טוב כל כך הייתה בשנת 1948, כאשר פועלים חשפו במכרה זהב באלסקה גופה של גור ממותה אחר – שקיבל את הכינוי "אפי". גרנט זזולה, פלאונטולוג שעובד במדינת יוקון, התייחס לממצא הנדיר ואמר: "נון צ'ו גא היא יפהפייה ואחת מבין החיות המופלאות ביותר שנמצאו בעולם מתקופת עידן הקרח".

פרופסור דן שוגר, אחד החוקרים שחשפו את נון צ'ו גא, צייץ בחשבון הטוויטר שלו שהאחד הדברים המדהימים ביותר בגורת הממותה היא עד כמה היא נשמרה לאורך השנים. בהמשך הוא ציין שהיא נמצאה עם הציפורניים שלה, העור שלה, החדק, המעיים ואפילו חלק מהשיער שלה.

רבים השוו את הממצא הנדיר ל"לובה", גורת ממותה שנחשפה באדמת הפרמפרוסט של סיביר בשנת 2007. מומחים העריכו מאז שלובה מצאה את מותה כשהייתה בערך בת חודש לפני כ-42 אלף שנה. כיום, היא מוגדרת בתור גורת הממותה הצמרית השמורה ביותר שאי פעם נמצאה על פני האדמה.