אסטרואיד צפוי לחלוף על פני מסלולו של כדור הארץ ביממה הקרובה, כך על פי סוכנות החלל האמריקנית נאס"א. גודלו של האסטרואיד, ששמו FF 2015, מוערך בכ-13 עד 28 מטרים, כגודלו של לווייתן כחול בוגר. כמו כן, הוא צפוי לנוע במהירות של כ-33 אלף קמ"ש (פי 27 ממהירות הקול).

האסטרואיד צפוי להתקרב לכדור הארץ במרחק של 4.3 מיליון קילומטרים, מרחק של פי 8 מזה שבין כדור הארץ לירח. מה שנחשב לרווח קטנטן במושגים של חלל.

סוכנות החלל האמריקנית נאס"א מסמנת כל עצם בחלל המתקרב במרחק של 193 מיליון קילומטרים לכדור הארץ ככזה שנחשב ל"קרוב". כמו כן, כל עצם הנע במרחק 7.5 מיליון קילומטרים ומטה מסווג כ"מסוכן באופן פוטנציאלי". מרגע שהם מסווגים ככאלה, האסטרונומים מפקחים עליהם ומחפשים אחר כל סטייה אפשרית ממסלולם - שעלולה להביא להתנגשות עם מסלול כדור הארץ. 

אסטרואיד שעלול לפגוע בכדור הארץ (צילום: NASA/Goddard/University of Arizona)
צילום: NASA/Goddard/University of Arizona

שני אסטרואידים כבר פגעו בכדור הארץ

נאס"א מודעת למיקומם של כ-28 אלף אסטרואידים באמצעות מערכת ייעודית הנועדה להזהיר מפני עצמים כאלה (ATLAS). מדובר ב-4 טלסקופים שסורקים יחדיו את השמיים מדי 24 שעות. מאז שהמערכת הפכה אינטרנטית בשנת 2017 היא זיהתה למעלה מ-700 אסטרואידים שהתקרבו לכדור הארץ ו-66 כוכבי שביט.    

שניים מהאסטרואידים שזוהו על ידי המערכת אכן פגעו בכדור הארץ. הראשון כונה 2019 MO והשני כונה 2018 LA. הראשון התפוצץ בחוף הדרומי של פורטו ריקו בדרום אמריקה והשני נחת בגבול ליד בוטסוואנה ודרום אפריקה. רק במזל, היו אלה שני אסטרואידים קטנים שלא גרמו לנזק.