לראשונה מזה מאות שנים אוכלוסיית העולם עומדת להצטמצם - כך לפי הערכות מחקריות חדשות. כיום, אוכלוסיית כדור הארץ מונה בסביבות 7.8 מיליארד בני אדם - מספר גדול במיוחד בהתחשב בכמות המשאבים שהולכים ונגמרים, והחדשות הרעות הן שבשנים הקרובות היא צפויה עוד לגדול ולהגיע לשיא בשנת 2064.

לפי מחקר חדש, באותה שנה כדור הארץ צפוי להגיע לכמעט עשרה מיליארד תושבים על הכדור, וזה לא כולל כמובן את החיות שיצליחו לשרוד את שינויי האקלים, עליית מפלס האוקיינוסים, הגירת המונים והתרחבות המין האנושי על חשבון הטבע. אבל החדשות הטובות הן שמאותה שנה, חוקרים סבורים שיתחיל להתפנות קצת מקום ובשנת 2100 מספר בני האדם ירד ל- 8.8 מיליארד "בלבד".

סטיין אמיל וולסט, החוקר המרכזי במחקר סיפר: "הפעם האחרונה שאוכלוסיית העולם הצטמצמה הייתה באמצע המאה ה-14 בגלל המגפה השחורה. אם התחזית שלנו נכונה, זאת תהיה הפעם הראשונה שהמספר מצטמצם בגלל ירידה בפוריות, בניגוד לרעב קיצוני או מגפה".

מתכוננים לבואו של הווריאנט, ניו יורק (צילום: blvdone, shutterstock)
צילום: blvdone, shutterstock

המחקר גם חוזה שהמדינות הבאות יחוו דילול של האוכלוסיה ב-50%: יפן, תאילנד, איטליה, ספרד, פורטוגל ודרום קוריאה. גם סין הידועה בתור מדינה צפופה במיוחד צפויה לרדת ל-732 מיליון תושבים בלבד בשנת 2100 בניגוד ל-1.4 מיליארד שמתגוררים בה כיום.

"שתי הסיבות העיקריות לדילול הן: שיפור הגישה לאמצעים למניעת הריון וחינוך לילדות ולנשים", הסביר וולסט, "הגורמים האלה מורידים את כמות הילודה, שצפוי לרדת בהתמדה מ-2.7 ילדים לאישה כיום ל-1.66 ילדים בשנת 2100. מספר נמוך בהרבה מהמספר שנחוץ לשמירת הסטטוס קוו - 2.1 ילדים לאישה".

ד"ר ריצ'רד הורטון, העורך של מגזין הרפואה שפרסם את המחקר הצהיר: "המאה ה-21 צפויה לראות מהפכה בהיסטוריה של המין האנושי. אפריקה והעולם הערבי יכתיבו את העתיד בעוד אירופה ואסיה יאבדו מההשפעה שלהן. עד סוף המאה, העולם יהפוך לרב קוטבי עם הודו, ניגריה, סין וארה"ב בתור מעצמות הכוח העיקריות. זה יהיה העולם החדש, עולם שאליו אנחנו צריכים להתחיל להתכונן כבר מעכשיו".

פרופסור איברהים אבוקבאר מאוניברסיטת לונדון הוסיף: "בסופו של דבר גם אם רק חצי מהתחזיות האלו יתגלו כנכונות, הגירה תהפוך להכרח עבור כל המדינות ולא אפשרות בלבד. ההשפעה החיובית של הגירה בתחום הבריאות והכלכלה ידועות גלובאלית. הבחירה שאנו עומדים מולה היא האם נשפרת את מערכות הבריאות והכלכלה ע"י כך שנאפשר הזזות אוכלוסייה מתוכננות או שנסיים עם מעמד נמוך חדש של כח עובד מיובא".

חשוב לזכור שהמחקר עצמו החל בשנת 2017 ולא מתייחס למגפת הקורונה או כל מגפה אחרת שיכולה עוד לפרוץ, בנוסף הוא לא מביא בחשבון את האפשרות של מלחמות ואסונות טבע בסדרי גודל שונים שעוד יכולים להתרחש הרבה לפני 2100.