הימים הם אולי ימי קורונה - אבל לא רק. התקופה הזו בשנה מביאה איתה, כמו תמיד, את החרק הזה שכולם מכירים אבל תמיד שוכחים איך קוראים לו - דמוי יתוש עצום, שמתעופף לו בבתים ומהווה מטרד מלחיץ. עכשיו יותר מתמיד זה מתסכל, בגלל הנטייה של החרק הזה להיכנס למקום היחיד שאתם נמצאים בו 24/7 בתקופת הבידוד. אז מה הדבר הזה, האם מדובר בסוג אימתני של יתוש עוקץ ועד כמה הוא מסוכן לנו, אם בכלל?

"מדובר בחרק ששמו טיפולה", מסביר ד"ר משה גיש, מהחוג לניהול משאבי טבע וסביבה באוניברסיטת חיפה. "זה לא יתוש, הוא שייך לסדרת הזבובאים". למרות המראה המאיים של החרק, ד"ר גיש אומר שמדובר ביצור שאינו מזיק כלל לאדם או לבית והוא אינו עוקץ או ניזון מדם. "אין לו בכלל גפי פה שיכולות לעקוץ. הוא מלקק צוף והפרשות מתוקות של כנימות. הטיפולה לא גורמת שום נזק לאדם".

View this post on Instagram

A post shared by Carine Boudaud (@boudaudcarine) on

אם בכל זאת אתם מוטרדים מהנוכחות של הטיפולות, אז כדאי שתדעו שהחרקים האלה נמשכים לאור וזה מה שגורם להם למצוא את דרכם לתוך הבתים שלכם. אתם מוזמנים לנסות לצמצמם את צריכת החשמל בחושך - דבר שיעשה טוב כלכלית וסביבתית בלי קשר, או להתקים רשתות על החלונות שמונעות חדירה של חרקים לבית. אך אם בכל זאת החרק הצליח להיכנס והוא מתעופף לכם בחדר בצורה מטרידה, אז כל מה שצריך לעשות כדי להיפטר מהטיפולה הוא רק להוציא אותה החוצה בזהירות. ד"ר גיש מסביר שמאחר והחרקים האלה אינם עוקצים, אין שום בעיה לעשות זאת ישירות עם כף היד.

הטיפולה מופיעה בישראל בעונת האביב, ולכן אתם מרגישים את הנוכחות של החרקים האלה עכשיו בכל פינה כמעט. הטיפולה נמצאת "בערך מתחילת מרץ עד סוף אפריל", אומר ד"ר גיש. "זה תלוי איפה בארץ. באזורים צפוניים החרק מגיע טיפה יותר מאוחר, ובאזורים דרומיים קצת יותר מוקדם". 

View this post on Instagram

A post shared by Pichónio (@pichoniocrochet) on

כאמור, אין שום סכנה בנוכחות הטיפולה לידכם או בבתים שלכם וכל מה שנותר לכם לעשות הוא לארח את החרק הזה בכיף ולחכות עד סוף אפריל.  ואם אם רוצים ללמוד עוד קצת על החרק, אתם מוזמנים להעמיק כאן בנושא.