"זה נראה כאילו החורים הם מעשה ידי אדם": צוות מדענים חשף ממצא יוצא דופן באוקיינוס האטלנטי – והתיעוד שיגע את הגולשים. בתמונות שפורסמו בדף הפייסבוק של מנהל האוקיינוסים והאטמוספירה הלאומי של ארה"ב (NOAA) אפשר לראות סדרת חורים מלבניים בקרקעית בעומק של יותר מ-2,700 מטרים מתחת לפני הים.

החורים צולמו על ידי צוללת רובוטית שנשלחה לחקור אלמוגים וספוגים שחיים במעמקי האוקיינוס, לצד הרכס המרכז אטלנטי הסמוך לאיים האַזוֹרִיים – 1,436 ק"מ ממערבית מליסבון, פורטוגל. בהמשך, חוקרים שאלו את הגולשים מה לדעתם יצר את החורים.

"ביום שבת מצאנו את סדרת החורים האלה בקרקעית במהלך משימת Okeanos", נכתב בפוסט. "קיבלנו בעבר כבר דיווחים על החורים הללו, אבל הגורם שלהם עדיין נותר בגדר תעלומה. הם כמעט נראים כאילו בן אדם עשה אותם או משהו. מה ההיפותזה שלכם?".

הפוסט קיבל מאז יותר מ-300 לייקים ולמעלה מ-140 תגובות עם תאוריות שונות שמסבירות מה גרם לחורים בחול. "אני חושב שזאת רכיכה שהתחפרה בתוך החול", טען אחד הגולשים. "אז היא העיפה אותו החוצה בזמן שהיא זזה קדימה". גולשת אחרת בינתיים סברה כי ייתכן שהחורים נוצרו במשימת צלילה אחרת באזור, בזמן שגולש נוסף חשב שאולי יש משהו מתחת לחול.

"זה נראה כאילו החול נפל לתוך פתח כלשהו ולא עף החוצה", כתב. "אולי יש משהו קבור מתחת לחול, נניח צוללת, ואז היא זזה מסיבה כלשהי והמשקע על הקרקעית נפל דרך חורים של המעטפת החיצונית". גולש נוסף חשב שאולי מין מסוים של סרטנים שטרם התגלה על ידי אחראי לחורים, בעוד שגולשים אחרים השתעשעו מהפוסט וכתבו שחייזרים חפרו בקרקעית.

משימת המחקר של NOAA יצאה לפועל בחלקו האמצעי של הרכס המרכז אטלנטי – שנחשב לרכס ההרים הארוך ביותר בכדור הארץ, המפריד למעשה בין הלוח הטקטוני הצפון אמריקאי לבין הלוח האירואסייתי והלוח האפריקאי. מעבר לחורים מסתוריים בקרקעית האוקיינוס האטלנטי, משימת Okeanos חקרה גם נביעות הידרותרמיות בסביבת האיים האזוריים ובעלי חיים שונים שמצויים במצולות כמו שטצדאים ושמונאים.