טורי האורנגאוטן בת ה-15 מאינדונזיה פיתחה הרגל מגונה במיוחד בעשור האחרון. היא הפכה למעשנת כבדה ולמדה לסמן באצבעותיה למבקרים שיזרקו לה את בדלי הסיגריות שלהם. בכל פעם שהיה לה חשק למנת ניקוטין היא הייתה מבקשת ומתרגזת כשהייתה זוכה לסירוב. בהתקפי הזעם שלה היא הייתה זורקת כל מה שבהישג יד לעבר המבקרים.

טורי האורנגאוטן (צילום: guardian.co.uk)
טורי בתקופה הפרועה | צילום: guardian.co.uk

הפקחים בגן החיות "טארו ג'ורוג" לא הצליחו לגמול את טורי בעזרת אוכל ודליי מים שנשפכו כדי לכבות את הבדלים ונאלצו להעביר אותה לפני כחודשיים יחד עם בן זוגה דידיק בן ה-20 למרכז ההגנה על אורנגאוטנגים בבורנאו (COP), שם הם עברו יחד גמילה באי קטן.

רוצים עוד הרבה סיפורים מעניינים, משעשעים, מרגשים ומטורפים? תנו לייק בפייסבוק

ולמרות הדיווחים על יחס מזלזל לבעלי החיים במדינה, כנראה שבגן החיות יודעים דבר או שניים על החיה המרשימה והאינטליגנטית הזו. אחרי שהיא הצליחה להיפטר מההרגל, טורי ילדה השבוע תינוק בריא בשם ג'וקווי.

זו הלידה הראשונה בגן החיות מאז שטורי עצמה נולדה שם וההתרגשות רבה. לדברי מנהל גן החיות, ליליק כריסטנטו, טורי עישנה במהלך ההריון אבל לא נראה שזה השפיע על התינוק. "אנחנו שמחים מאוד", הוא אמר. "התינוק בריא וטורי היא אימא טובה. אנחנו עדיין לא בטוחים מה מין התינוק מפני שטורי לא הרשתה לאף אחד מהעובדים להתקרב לצאצא הראשון שלה".

טורי האורנגאוטן המעשנת עם תינוקה
התאפסה על עצמה בשביל הילד. או הילדה

"אנשים זורקים סיגריות וכשטורי מעשנת הם צוחקים ומצלמים", סיפרו בגן החיות כששלחו אותה לגמילה, וכעת על העובדים רק לשים לב שהיא לא תדרדר שוב. בזמן היעדרותם של טורי ובן זוגה הותקנו בכלוב בגן החיות רשתות שימנעו מהמבקרים להשליך את בדלי הסיגריות.

האורנגאוטן הוא קוף אדם אינטליגנטי מאוד החי כיום רק ביערות הגשם של האיים בורנאו וסומטרה (אינדונזיה ומלזיה). הנקבה מגיעה לגובה של כ-1.3 מטרים ולמשקל של כ-45 קילוגרמים ואילו הזכר מגיע לגובה של 1.8 מטרים ולמשקל של כ-118 קילוגרמים.

טורי היא אולי האורנגאוטן המעשנת המפורסמת ביותר אבל התופעה קיימת בקרב קופי אדם נוספים ואפילו הוריה היו מעשנים, מסביר הארדי בקטיאנטורו המטפל בקופי האדם במרכז COP. תוחלת החיים של האורנגאוטן עומדת על 35 שנים ובגני חיות הם מגיעים גם לגיל 50, אם הם לא מתים מסרטן ריאות. ההערכות הן שיש כ-50,000-60,000 פרטים בטבע כש-80 אחוזים מהם באינדונזיה והיתר במלזיה.

"האורנגאוטן היא חיה בסכנת הכחדה חמורה אז מדובר בחדשות טובות גם בסוגיית השימור", אמר כריסטנטו. "יש לנו עוד זוג צעיר פה ואני מקווה שיהיו לנו עוד אורנגאוטנים קטנים בעתיד".

(מקור)