בזמן שאנחנו מסתערים על קצת שלג בחרמון אך נהנים ממזג אוויר נוח יחסית לחורף, שאר העולם חווה מזג אוויר קיצוני לגמרי. באוסטרליה נרשמו טמפרטורות קיצוניות במיוחדת בין התאריכים 12-17 לינואר, עם גל חום שפקד את המדינה. במשך שישה ימים רצופים הטמפרטורות היו הרבה מעל 40 מעלות צלזיוס וקרובות ל-50, כאשר אפילו טמפרטורת המינימום שברה שיא לעונה עם תיעוד של 35 מעלות צלזיוס.

בית קפה באוסטרליה אפילו גרם למהומה כאשר נטען בפוסט בדף הבית שלו, שנתח בשר נא שהושאר במכונית בושל בו לדרגת וול דאן בעקבות גל החום.

אבל לא רק אוסטרליה חווה משבר מוזר. בניו יורק הוזהרו התושבים מגל קור קיצוני, כאש הטמפרטורות ירדו בבת אחת בכ-15 מעלות צלזיוס. מיום אחד בו נמדדה טמפרטורה של כ-0 מעלות צלזיוס, בבוקר המחרת נמדדו מינוס 14 מעלות צלזיוס - מעבר חד שגרם לתושבים רבים לפאניקה. לפי הניו יורק פוסט, שם תואר מזג האוויר כסיוט, התחושה היא אפילו כמה מעלות פחות מזה בשל הרוחות הקרות החזקות שמקררות עוד יותר.

לשם השוואה - לדבריו של המטאורולוג טום קינס, בפעם האחרונה שבניו יורק היה כל כך קר, התאריך היה 21.1.1985. אז תועדו 9 מעלות צלזיוס בשיא החום של החודש ומינוס שתי מעלות צלזיוס בשיא הקור של החודש.

View this post on Instagram

A post shared by Australia (@australia) on

גם בטורונטו הכה גל קור קיצוני, כאשר שם מדווחים כי מזג האוויר הוא כמינוס 18 מעלות צלזיוס, אבל מרגיש כמו מינוס 30 גם כן בשל סערת הרוחות. מזג האוויר הקיצוני הזה אפילו גרם להשבתה של בתי ספר וביטול תחבורה ציבורית. כפי שזה נראה על ידי המומחים, בחצי הכדור בו חווים את שיא הקיץ (אוסטרליה) הטמפרטורות שוברות שיאים, וכך גם בחצי הכדור החווה חורף. 

בצל הטמפרטורות הקיצוניות שנמדדות בעולם, גם רעידות אדמה חזקות תועדו על ידי גאולוגים. רעידת אדמה בעוצמה 6.7 הורגשה בצ'ילה לפני יומיים וארבע רעידות אדמה תועדו ליד חופי אינדונזיה בעוצמה 6-6.4. כזכור, רק לפני כחודשיים הורגשה רעידה אדמה חזקה בעוצמה 7 באלסקה, אשר גרמה להרס טוטאלי של כבישים וגשרים. מאחר ובאינדונזיה התרחש לא מזמן צונאמי הרסני, התושבים חוששים שריבוי רעידות האדמה מצביע על גל חדש קטלני שעלול לשטוף אותם.

View this post on Instagram

A post shared by Behind the Scenes NYC (@behindthescenesnyc) on

המשמעות של שינוי אקלים קיצוני היא אף פעם לא טובה, כאשר המומחים מזהירים שהכל קשור בהתחממות גלובלית. כל עוד נמשיך בדרכנו בזיהום - נשפיע לרעה על מזג האוויר ונמשיך לחוות טמפרטורות יותר ויותר קיצוניות, אך דעת המומחים אחידה בדבר אחד: לא מאוחר לשנות את הדברים ולשפר את המצב. למעשה, הנה מאה דרכים כאלה.