אישה שהצליחה לברוח מצפון קוריאה הכתה גלים ברחבי הרשת לאחר שסיפרה על הזוועות שהיא הייתה עדה להם במדינה הטוטליטרית. דנבי קים, בת 26, סיפרה בריאיון לערוץ היוטיוב של ארגון Liberty in North Korea על ההוצאות להורג המזעזעות שהיא הוכרחה לראות בצעירותה.

בשנת 2002, היא הייתה אחת מבין אלפי אנשים שזומנו על ידי המשטר הדיקטטורי של קים ג'ונג און לצפות בהוצאה להורג של אנשים שניסו, לכאורה, לערוק מהמדינה. זה אומנם קרה לפני 16 שנים, אבל קים זוכרת את החוויה הטראומטית הזאת כאילו הייתה אתמול: "הם קשרו ארבעה גברים ושתי נשים לעמוד מעץ, בזמן שהם התחננו בפני המוציאים להורג שיחוסו על חייהם", היא סיפרה. "הם עטפו אותם ביריעת פלסטיק והכניסו להם אבנים לפה. שמעתי את היריות, ראיתי כיצד הם נאבקים על חייהם ואז פשוט מפסיקים לזוז". קים מספרת שהחוויה זעזעה אותה כל כך, שהיא לא הצליחה לאכול במשך ימים שלמים.

האישה הצעירה מספרת על החוויות שלה מצפון קוריאה מאז שהיא ברחה משם בשנות העשרה המאוחרות של חייה. לטענתה, עד לאותה חוויה טראומטית, הייתה לה ילדות שמחה. אביה היה מנהל מוזיאון לאומי בשנות ה-90, שהצליח לספק את הצרכים של משפחתה – לפחות עד 2005.

כשקים הייתה בת 13 אביה נכנס לחובות כבדים, מה שהכריח אותה להתחיל לעבוד בתור מבריחה של סרטים בשביל לעזור לסגור את החוב. כידוע, בצפון קוריאה הדבר היחיד שמורשים התושבים לצפות בו הן החדשות הרשמיות של המדינה, והחשיפה לתוכן אחר מחוץ לבועה הפך לנקודת מפנה בחייה של קים.

"מעבר לפרנסה בשביל המשפחה, אני זוכרת שההברחות של סרטי DVD ממש פתחו את העיניים שלי לעולם שמחוץ למדינה", היא מספרת. "קיבלתי הצצה לעולם חופשי, שבו בנות יכולות לדבר עם בנים, לצבוע את השיער וללבוש ג'ינס. בצפון קוריאה מצופה מנשים להיות כנועות". לטענתה, אם הייתה מתלבשת בניגוד לחוקי המדינה, היא הייתה נחקרת באופן מידי על ידי המשטרה.

"הם היו שואלים אותנו מהו יום הולדתו של קים איל סוּנג (מייסד הרפובליקה)", היא מספרת, "אם היינו עונים תשובה לא נכונה, אז היינו מקבלים מכות לראש, לירך או לישבן ואז היו מדווחים עלינו לביה"ס או להורים".

בשנת 2010 קים ואחיה נעצרו על ידי הבּוויבוּ (המשטרה החשאית הצפון קוריאנית) בעקבות פעילותה העבריינית. היא נאסרה לתקופה של 25 ימים, שבמהלכן חוקרים עינו והרעיבו אותה. "זה היה גיהנום. הם לא מתייחסים אלייך כמו בן אדם במתקני המאסר האלו", היא סיפרה. "ראיתי אותם מכים את אחי עם מקל עד שהעור שלו דימם. כשהם קשרו והיכו אותו בראש, אני בכיתי בכל מכה".

קים מספרת שהחוקרים נהגו להושיב אותה על הברכיים במשך שעות ארוכות, כאשר מוט עץ ארוך מונח בפרקי הברכיים שלה. באותו זמן הם נהגו להורות לה להודות בהאשמות המיוחסות לה וכשהיא הכחישה, הם הצליפו בה עם שוט. בסופו של דבר, אחיה לקח על עצמו את כל האשמה והחוקרים שחררו את קים. מאז, היא לא שמעה דבר בנוגע לגורלו של אחיה.

באוגוסט 2011, אחרי שהיא עברה דרך של למעלה מ-4,800 ק"מ, קים חצתה את הגבול לסין ונמלטה מצפון קוריאה. מאז שהיא ברחה מהמדינה הטוטליטרית, קים נוהגת לספר על הזוועות שמתחוללות במדינה.

"מעבר למה שהם רואים בסרטי תעמולה, אנשים בכלל לא מודעים למה שקורה שם. הדרך היחידה ללמוד על הפשעים האיומים של המשטר הזה הוא לדבר עם האנשים שהיו עדים להם", מספרת קים. "אני אמשיך לספר לאנשים את הסיפור האמיתי על צפון קוריאה עד יומי האחרון, בשמו של אחי האבוד".

(מקור)