מסיבות סווינגרים, הדבר השני שההורים שלכם עושים שאתם לא רוצים לדעת עליו בשום פנים ואופן. אולי אתם חושבים שהקונספט של חילופי זוגות הוא מודרני, אבל הוא לא. למעשה, בעקבות תגלית ארכיאולוגית בקיימברידג'שייר אנחנו יודעים שזה קיים בבריטניה לפחות מאז התקופה הוויקטוריאנית.

לאחרונה, אתר חפירות גילה שאריות של מה שהייתה פעם קהילת ה'מניאה פן'. מדובר בקהילה שלמה של סווינגרים אשר נוסדה על ידי וויליאם הודסון, חוואי ומטיף הנוצרי-מתודיסטי. הקהילה נוסדה בשנת 1832 וכללה כ-150 נפשות.

 

אכיאולוגים סווינגרים (צילום: Cambridge Archaeology)
אתר החפירות בקיימברידג'שייר | צילום: Cambridge Archaeology

המטרה של הודסון הייתה ליצור חברה אוטופית, ללא צורך בכסף, נישואין או מערכות יחסים מונוגמניות. קהילה שבה כל אנשים עובדים יחדיו ויש שוויון מוחלט בין כולם. ד"ר מרכוס בריטיין, החוקר הראשי באתר הארכיאולוגי, מסביר שהודסון רצה ליצור סדר חברתי חדש מחוץ לנורמות החברתיות של אותה תקופה.

למרות החלוציות של הודסון, תקופת הפעילות של החברה קהילת ה'מניאה פן' ארכה קצת יותר משנתיים לפני שהתפרקה. לטענתו של ד"ר בריטיין, הסיבה לפירוק הייתה הרכב האנשים בקהילה. "הם קיבלו לחיקם את האנשים הלא נכונים", מסביר ד"ר בריטיין, "אנשים ללא כישורי עבודה שלא התגייסו לטובת הקהילה. במקום זה, הם השתכרו והלכו לבורדלים" – במילים אחרות, פרזיטים.

 

אכיאולוגים סווינגרים (צילום: יחסי ציבור)
חפצים אישיים | צילום: יחסי ציבור

אכיאולוגים סווינגרים (צילום: יחסי ציבור)
"אנשים ללא כישורי עבודה שלא התגייסו לטובת הקהילה" | צילום: יחסי ציבור

למרות הכישלון של קהילת ה'מניאה פן', הקונספט שלה נתן השראה לשורה של קהילות אחרות ברחבי בריטניה וארה"ב, שם אנשים השתמשו באותו מבנה חברתי לצורך בניית קהילות 'אוטופיות' משלהם – אפילו בימינו.

אתר החפירות בקיימברידג' חשף את מה שנשאר מהבתים של קהילת ה'מניאה פן', כולל: שאריות של מטבחים, מרפסות וחצרות.

(מקור)