מדענים רוסים חשפו ממצא מרתק בנוגע לחיים במצרים העתיקה, או לכל הפחות לגבי טקסי הקבורה שלהם. על פי הדיווחים, חוקרי ממכון קורצ'טוב במוסקבה הצליחו לבודד את הרכיבים של ווקס לשיער אשר התגלה על ראשה של מומיה.

כלי התקשורת מדווחים כי ההערכה בקרב המדענים היא שמדובר במומיה של אישה אצילית, שנקברה לפני כ-3,000 שנה. למעשה, הם היו המומים שתכשיר השיער החזיק מעמד כל כך הרבה זמן בתוך הסרקופג – עוד מתקופת הפרעונים!

בדיקות המעבדה במכון העלו כי הווקס מורכב ממספר חומרים, הכוללים: שומן בקר, שמן קיקיון (קיק), דונג של דבורים, שרף אורנים ושמן פיסטוק. להערכתם, החומר שנמצא על שיערה של המומיה היה שונה משאר החומרים שנמרחו על הגופה במהלך תהליך החניטה – סברה שהתבררה כנכונה מאוחר יותר.

ד"ר ויקטור פוזידייב, ראש המכון לביוטכנולוגיה, התייחס למחקר ואמר שהם בחנו 3 מומיות ממצרים העתיקה – כולן מתקופת האלף הראשונה לפני הספירה. "זה היה מדהים לראות כיצד הכינו את השיער שלהן לחניטה", הוא סיפר. "לא היה אפילו תלתל סורר אחד! אחרי שאבחנו שהחומר על שיערה שונה משאר חומרי החניטה, החלטנו לברר מהי התרכובת שלו".

מומחים מעריכים כי המצרים העתיקים החלו לבצע טקסי חניטה בתקופה הניאוליתית (כלומר, 10,000 לפנה"ס), ככל הנראה במטרה להכין את המתים לעולם הבא. מאוחר יותר, התהליך הפך להיות אקסקלוסיבי לתושבים המיוחסים של הממלכה, כגון אנשי דת, אצילים ובני מלוכה. ממצאי המחקר על ווקס השיער ממכון קורצ'טוב פורסמו כתב העת Analytical Chemistry.