רשות העתיקות של מצרים מדווחת על ממצא נדיר מדרום לקהיר, בירת המדינה. בימים האחרונים הותר לפרסום כי חוקרים חשפו עשרות סרקופגים עתיקים באתר הקבורה העתיק בסקארה ועל פי ההערכות, הם נקברו לפני כ-3,000 שנה.

בהודעה שנמסרה ממשרד התיירות והעתיקות המצרי דווח כי נחשפו 54 ארונות קבורה מעץ שככל הנראה נקברו בתקופת המלכות החדשה במצרים (בין 1550 ל-1077 לפנה"ס). הארכיאולוג זחי הוואס, ראש משלחת החוקרים, התייחס לתגלית המדהימה ואמר כי מעבר לסרקופגים נמצאו במקום גם חפצים עתיקים נוספים – כולל משחקים, פסלונים ואפילו מסכות.

"רק אתמול מצאנו את המקדש של הפירמידה וגילינו את השם של המלכה", סיפר הוואס. "שמה היה ניט. זה הפעם הראשונה שאנחנו מגלים את שמה של המלכה". החוקר הוסיף גם שהתגליות הללו ככל הנראה ישכתבו את ההיסטוריה של סקארה ותקופת המלכות החדשה של מצרים העתיקה. כמו כן, הוא הוסיף שמצבור הארונות התגלה באזור פירמידת המלך טטי, שככל הנראה נבנה בשנת 4,200 לפנה"ס. התגלית נחשפה רק שלושה חודשים אחרי שנמצאו 100 ארונות קבורה עתיקים מדרום לקהיר.

סַקארָה הוא אתר קבורה מתקופת מצרים העתיקה ששוכן מדרום לקהיר. מומחים טוענים כי האתר הוקם על ידי המלך ג'וסר והיה עיר הקברים של ממפיס (עיר עתיקה ששכנה באזור דלתא הנילוס). זהו אחד מאתרי הקבורה הפרעוניים העתיקים והחשובים ביותר שבמצרים.

בכירים במשרד התיירות והעתיקות התרגשו מאוד מהתגלית הנדירה, רבים מהם מקווים שהיא תוביל לעלייה בכמות התיירים במדינה. מאז התפרצות נגיף הקורונה ברחבי העולם, ענף התיירות המצרי הגיע לשפל חסר תקדים – מיותר מ-13 מיליון תיירים בשנת 2019 ל-3.5 מיליון תיירים בשנה שעברה.