זה טים יאנוס, שף-פיצה ניו יורקי (ארה"ב) שהרביץ גיהוק במשך 18 שניות ולקח הביתה 500 דולר ושלט שאומר שהוא מצא את מקומו בין דפי ההיסטוריה האלטרנטיבית של העולם. או במילים אחרות: למי איכפת מי תהיה אלופת אירופה בכדורגל כשסוף סוף אנחנו יודעים מי אלוף העולם בגרעפצים?

אין תמונה
תרביץ, טים, תרביץ

תחרות הגיהוקים השנתית נערכה בעיר מגוריו של טים ואורגנה על ידי הפדרציה העולמית לגיהוקים (כן יש ארגון כזה), שחבריה יושבים בשוויץ. שופטי התחרות בוחנים את אורך ועוצמת הגיהוק בטורנירים המתקיימים ב ארצות הברית, רוסיה, קנדה, יפן, גרמניה, צרפת, איטליה, בריטניה, ברזיל, הודו וספרד.

מטרת הארגון, לפי האתר האינטרנט שלו worldburpingfederation.com היא להסיר את הסטיגמה שגיהוק - חלק בלתי נפרד ממערכת העיכול - הוא לא מנומס. סטיגמה המושרשת בכל העולם, פרט לבחריין - "המעוז האחרון שלנו" - בה גיהוק נחשב עדיין למחמאה.

רוצים עוד הרבה סיפורים מעניינים משעשעים, מרגשים ומטורפים? תנו לייק בפייסבוק

"אנחנו כאן כדי לומר שאחרי ארוחה נהדרת, אדם צריך להיות מסוגל לתקוע גרעפץ בהתלהבות ועוצמה - ולקבל פרס על כך", מסביר דייב קיטניג, מארגן התחרות בה זכה טים. כהכנה לשבירת שיא העולם, שתה טים כמה ליטרים של משקאות מוגזים (רק דיאט, בכל זאת הוא לא רוצה להשמין) ובדרכו לתואר הנכסף הוא גבר על ארבעה מתחרים אחרים, ביניהם יאסיר סאלם שהגיע למקום השני, אחרי שתקע גרעפץ במשך 16 שניות. נחמד, אבל לא מספיק.

כשנשאל על סוד הצלחתו הסביר יאנוס המגהק שהוא פשוט מכווץ את כל האוויר בגופו ומביא אותו לפני השטח: "אתה פשוט צריך לסחוט כל טיפת אוויר למעלה והחוצה; זה ממש דבר יפה, האמת", הוא אמר בהתרגשות, לא לפני שהודה שהוא מתאמן על זה כל חייו לבד ועם חברים.

המקצים הבאים שיתחרו בהם, לפי ההתאחדות הם הגרעפץ הכי רועש ותחרות איות בגרעפצים. "בעזרת תחרויות אלו נגרום לגיהוקים להיות לגיטימיים" הם מסבירים (שוב). התחרות הבאה צפויה להיערך במומבאי (הודו) בנובמבר ופעם הבאה שהאישה תעשה לכם פרצוף אחרי שהדגמתם לה איך שרים "יונתן הקטן" בגרעפצים, פשוט תגידו שאתם מתאמנים להביא כבוד לישראל.

(מקור)