מסתבר ש"בעיית" הרווקות לא נפטרת גם אחרי המוות בסין: אמונה טפלה זוכה לקאמבק שאף אחד לא רצה בו, כשמשפחות של רווקים שמתו מאמינות כי רווקותם הנצחית בחיים שלאחר המוות תביא למשפחה סבל וביש מזל. לא מספיק עשיתם להם רע על הנשמה כשהם היו בחיים, עכשיו גם במוות אתם רודפים אותם?

גניבת גופות כלות (צילום: pulse)
כ-40 גופות גנובות בשלוש השנים האחרונות במחוז אחד | צילום: pulse

קיימת דרישה הולכת וגדלה לגופות של רווקות סיניות, ומחירי הגופות מאמירים לכדי עשרות אלפי דולרים לגופה. המשפחות הקונות את ה"כלה" כובלים את השלד בחוטי מתכת, מלבישים אותה בשמלת כלה וקוברים לצד הרווק המאושר/המת. בשלוש השנים האחרונות נגנבו כבר כ-40 גופות בדרום מחוז שאנשי, משאירים את המשפחות שגופות בנותיהן נלקחו מהן במצוקה, מנסים לשווא לאתרן.

גניבת גופות כלות (צילום: pulse)
שיהיה במזל? | צילום: pulse

גו קיוון, שגופת אמו נגנבה במרץ שנה שעברה מספר: "הוצאתי כבר מעל ל-50,000 יואן (כ-30,000 שקלים) בחיפושים אחר שרידי אימי. זה קורע את ליבי שהיא לא חזרה אלינו". המסורת תורגלה בסין של ימי הביניים, ונאסרה על פי חוק בשנת 1949. לאחר שהאיסור, החלו האיכרים לקבור את יקיריהם לצד תמונות או בובות עשויות נייר או בצק המייצגים את "כלותיהם". ככל שעושרם גדל, חדרה מחדש המסורת של שימוש בגופות אמיתיות. אפילו הוקמו חברות שידוכים לחיים של אחרי המוות, עם מחירים בהתאם לטריות הגופה: כלה שמתה זה עתה יכולה להימכר במעל ל-60,000 שקלים.

גניבת גופות כלות (צילום: pulse)
מסורת עתיקה שעשתה קאמבק | צילום: pulse

ב-2011 נעצר גבר לאחר שרצח את אשתו וניסה למכור את גופתה למרבה במחיר, ובשנה שעברה נעצרו שלושה גברים לאחר שניסו למכור גופות בשווי 140,000 שקלים. גופות במצב ריקבון מתקדם לעומת זאת, נמכרות בכ-3,000 שקלים.

גניבת גופות כלות (צילום: pulse)
קשה לאתר את הגופות הגנובות | צילום: pulse

ג'ינג גוזי, שקנה לאחיו הבכור והרווק גופת כלה, סיפר: "חשבתי להשתמש בגופה עשויה בצק, אך זקני הכפר שלנו התעקשו שאשתמש בגופה אמיתי כדי למנוע ביש מזל". לפי החוק הסיני, אלו הנאשמים בשוד קברים צפויים למאסר של עד שלוש שנים, אך קשה להפליל אותם בגלל הקושי במציאת ראיות.

(מקור)