הפנטגון מבצע ניסויים בתחום הבינה המלאכותית וטכנולוגיה מתקדמת אחרת בתקווה להצליח "לחזות את העתיד". לפי דיווחים שונים, ארה"ב מצאה את הפתרון הטכנולוגי האפשרי כדי באמת להיות מסוגלת "לראות כמה ימים מראש".

על פי הפנטגון, בבניין מטה משרד ההגנה נערכה שורת בדיקות בניסיון "להשיג שליטה במידע" ו"עליונות סביב קבלת החלטות". בניסויים, פיקוד הצפון של ארצות הברית (USNORTHCOMM) השתמש בבינה מלאכותית, ברשתות חיישנים גלובאליות ובמשאבי מחשוב ענן במטרה "לחזות את העתיד" ביום מן הימים.

הבדיקות ידועות בשם ניסויי דומיננטיות של מידע גלובאלי (GIDE) ועל פי פיקוד הצפון, הבינה המלאכותית וטכנולוגיה אחרת המשמשת בניסויים עשויות להציע לפנטגון "יכולת לראות ימים מראש". המשמעות היא שהפנטגון יוכל למעשה לחזות את העתיד באמינות מסוימת, באמצעות הערכת דפוסים ואי סדרים במערכות נתונים גדולות.

בשבוע הבא יתפרסם דוח הפנטגון המלא (צילום: רויטרס, חדשות)
בניין הפנטגון, ארה"ב | צילום: רויטרס, חדשות

בשבוע שעבר, נערך הניסוי השלישי במערכת. מפקד פיקוד הצפון ופיקוד ההגנה האווירית בצפון אמריקה (NORAD) הגנרל גלן ואנהרק אמר לכתבים כי הניסוי השלישי התקיים בשיתוף עם כל 11 הפקודות הלוחמות המאוחדות, "ששיתפו פעולה באותו מרחב מידע תוך שימוש באותן יכולות בדיוק".

ואנהרק הסביר על העידן של "תחרות אסטרטגית חדשה ומחודשת" וכיצד ארה"ב מתמודדת כעת עם "שתי מדינות גרעיניות יריבות, המתחרות נגדנו על בסיס יומי".

"המכונה הלומדת והבינה המלאכותית מסוגלות לזהות שינויים, ואנו יכולים להגדיר פרמטרים שבהם היא תפעיל התראה כדי לתת לך את המודעות ללכת לקחת חיישן על לוויין כדי לבחון מקרוב את מה שעשוי להתרחש, במיקום ספציפי", ציין הגנרל. "מה שראינו הוא היכולת לעבור ממגיבים ליוזמים, לא בדקות ושעות – אלה כמה ימים קודם".

"היכולת לראות ימים מראש יוצרת מרחב החלטות", הוא מוסיף. "מרחב החלטות בשבילי כמפקד מבצעי על כוחות פוטנציאליים הוא להציב כוחות ליצירת אפשרויות הרתעה כדי לספק זאת למזכיר ההגנה או אפילו לנשיא".

בשל התקדמות טכנולוגית כמו ה-GIDE, כל הקונפליקטים העתידיים עשויים בסופו של דבר להיות מוכרעים על בסיס מערכות בינה מלאכותית שיכולות "לחזות את העתיד". שדות הקרב אולי אפילו יכללו מכשירים טכנולוגיים ולא אנשים, מכיוון שמערכות בינה מלאכותית יכולות לקבל החלטות הרבה יותר מהירות מאשר בני אדם.