מאפייה בסקנדינביה זעזעה את הגולשים כשהיא פרסמה את הרכיב העיקרי בלחם הייחודי שלה. על פי הדיווחים בכלי התקשורת בבריטניה, מאפיית פייזר, אשר בפינלנד, מכינה כיכרות לחם מעשרות פרוקי רגליים – וספציפית צרצרים. קחו כמה רגעים בשביל להתמודד עם האינפורמציה הזאת.

אחרי שלקחתם נשימה עמוקה, נחשוף לכם כי גורמים במאפייה מספרים שישנו היגיון תזונתי מאחורי לחם הצרצרים. לטענתם, קמח הצרצרים מכיל הרבה יותר חלבונים מאשר קמח רגיל – וכן, קראתם נכון, הם טוחנים את החרקים לאבקה שמשמשת בתור הקמח של הלחם.

המאפייה החלה למכור את הלחם השנוי במחלוקת לאחר שבפינלנד התירו את המכירה של חרקים כמעדן במדינה. מרקוס הלסטרום, מנכ"ל מאפיית פייזר, סיפר כי כל כיכר לחם מכיל 70 צרצרים - יאמי! "החרקים נטחנים לקמח ואז אנחנו הופכים אותם לבצק", סיפר המנכ"ל. "בסופו של דבר, אנחנו מקבלים את המוצר הטעים שלנו".

הלסטרום הוסיף שלאחר התרת המכירה של חרקים כמעדן על ידי השלטונות, הם מיהרו לשווק את הלחם השערורייתי – כך שהם יהיו בחוד החנית של "המהפכה הקולינרית שעתידה להתחולל בפינלנד", כדבריו. כמו כן, הם פתוחים לרעיון של לשווק מאפים מחרקים אחרים.

אתר האינטרנט Food Insider מדווח שכ-2 מיליארד אנשים ברחבי העולם אוכלים חרקים באופן קבוע. למעשה, ישנן מדינות בדרום-מזרח אסיה, כמו סין, תאילנד וטאיוואן, שבהן חרקים מסוימים נחשבים מעדן קולינרי – והם אפילו מגדלים אותם בחוות מיוחדות. על פי הדיווחים, פרוקי רגליים הם מקור מצוין לחלבונים, ברזל, ויטמין B12 וחומצות שונות. למרות זאת, מסתמן שלא הרבה אנשים מוכנים לנסות את הלחם השנוי במחלוקת.